Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

LG 520SI

Robert 1960 22 Lis 2004 12:42 921 6
  • #1 22 Lis 2004 12:42
    Robert 1960

    Poziom 32  

    Witam ! Monitor LG Studio Works 520SI - zaczęło się od tego, że robił się czerwony ekran, po poruszaniu kablem wracoło do normalności aż w pewnym momencie zaczęły tylko migać wszystkie diody Led i nie ma nic. Po otworzeniu okazało się, że ktoś już w tym rzeźbił bo siedzi tu jeszcze dodatkowo wentylatorek. Uszkodzony był na pewno Bu 2527, zmieniłem na BU4530 bo oryginału ( 2SC5280 ) nie ma i dalej jest to samo !
    Nie lubię bawić się monitorami, ale ten musze niestety i dlatego proszę o jakieś sugestie !
    Pozdrowienia

    1 6
  • #2 22 Lis 2004 19:13
    Connor MacLeod
    Spec od monitorów

    Zacznij na początek od wymiany kabla na nowy. A reszta się okaże. Co do tranzystora to dziwne, że padł - sprawdź dokładnie elementy wokół niego, a podejrzane wymień na nowe.

    0
  • #3 22 Lis 2004 21:06
    Robert 1960

    Poziom 32  

    Witam ! Kabel okazuje się być dobry, sprawdziłem go miernikiem i wszystkie żyły są w porządku !
    Pozdrowienia

    0
  • #4 22 Lis 2004 22:32
    Connor MacLeod
    Spec od monitorów

    Jeżeli nie kabel to sprawdź wtyczki na płycie w środku monitora.

    0
  • #5 23 Lis 2004 07:46
    jarob
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Sprawdź zimne luty na PK i płycie głównej.

    0
  • #6 23 Lis 2004 13:43
    Robert 1960

    Poziom 32  

    Witam ! Sprawdziłem kabel, wtyczki, przejrzałem pod kątem zimnych lutów, profilaktycznie przelutowałem kilka punktów i nic się nie zmieniło - migają nadal diody Led i słychać próbkowanie !
    Pozdrowienia

    0
  • #7 23 Lis 2004 20:22
    Connor MacLeod
    Spec od monitorów

    Jak próbkuje to masz zwarty jakiś element.

    0