Witam
Troszkę reanimuje stary temat, ale mam pytanie: czu ktoś posiada dyskietkę do tego mikrokomputera ? Zależy mi szcególnie na przykładach które są w kursie.
Dodano po 10 [minuty]: Wilk wrote: Największą wadąjest ładowanie badanego programu od adresu 8000h, co uniemożliwia testowania programów napisanych np. w bascomie. Ma za to wyprowadzoną na zewnątrz magistralę i można np. podłączyć zewnętrzną pamięć równoległą eeprom, załądować do niej program (od 0000h, np. z bascoma) i po przełączeniu z 'oryginalnego' eproma na ten zewnętrzny eeprom (trzeba wstawić przełącznik) będzie śmigać aż miło.
Czy masz może schematy tych swoich upgradów ? Jak załadujesz do tej dołączanej pamięci program, skoro odłączysz eprom z monitorem, który umożliwia edycję pamięciu lub wczytywanie z PC? Czy można włożyć w podstawkę klona (np.89c51) z pamięcią flash i ją zaprogramować od dowolnego adresu ?
Wilk wrote:
Ja go używam do dzisiaj, dodałem (przez magistralę) wyświetlacz LCD, programator do 89c2051, (procedury do obslugi lcd wzorowane na tych od dsm-51 i do programatora mogę podesłać na priv lub elektrodę, schematów będę musiał poszukać).
Jeśli byś mógł to bardzo proszę
Jurek