Witam, posiadam głośniki Creative Inspire T3030 i zastanawiam się czy jest możliwość za pomocą niewielkiej przeróbki dorobić przełącznik pseudo-surround. Mam od lat głośniki komputerowe z takim przełącznikiem i bardzo mi odpowiada taki lekko przestrzenny dźwięk dzięki któremu muzyka czy filmy z dźwiękiem stereo (posiadam w kompie tuner tv) brzmią o wiele lepiej niż bez tego. Czytałem o tym, że jest możliwość zrobić to za pomocą rezystora i kondensatora ale niestety temat jest już dawno zamknięty i nie mogłem się tam podpiąć Link. Nigdzie w sieci też nie znalazłem takich tematów więc piszę tutaj. Głośniki Creative posiadam od dosyć dawna lecz nie były wiele używane właśnie ze względu na bark dźwięku pseudo-surround, do którego się przyzwyczaiłem przy starych głośnikach. Jeśli ktoś wie i mógłby mi wytłumaczyć jak to zrobić byłbym bardzo wdzięczny a jeżeli się nie da to trudno. Nie jestem jakimś elektronikiem ale to i owo się w życiu naprawiało więc jak mi ktoś wytłumaczy to dam radę. Dodam, że nie odpowiadają mi żadne programowe ustawienia karty dźwiękowej bo akurat takiego efektu po prostu nie ma. Nigdzie w sieci nie znalazłem schematu do głośników Creative więc zrobiłem zdjęcia wymontowanej płytki, które przedstawiam poniżej. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.