Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Odkurzacz Makita 440 - pranie na mokro bez filtra nylonowego?

Angry_Us3r 03 Aug 2011 09:37 5061 5
    Angry_Us3r
    Level 16  
    Witam, mam problem mianowicie przepadł mi filtr nylonowy z obręczą, jak na zdjęciu poniżej:

Odkurzacz Makita 440 - pranie na mokro bez filtra nylonowego?

jest to obręcz nakładana między zbiornikiem, a pokrywą z silnikiem. Niebieską gąbkę nakłada się w miejsce filtra papierowego "na sucho" - ją mam. Czy pranie bez tej obręczy może uszkodzić odkurzacz? Według mnie ma ona za zadanie filtrować większe kawałki, które nie wpadają na dno zbiornika. Mogę się oczywiście mylić...
    więc pytanie brzmi następująco - czy mogę używać BEZ OBAW tego odkurzacza do wciągania wody [prania tapicerki samochodowej - auto czeka] BEZ UŻYCIA tego akcesorium lub wkładania tam czegokolwiek innego? Proszę o pomoc.
    Angry_Us3r
    Level 16  
    Ktoś pomoże? :)
    ag1112
    Level 14  
    filtr nylonowy stosuję sie do odkurzania na sucho - nawet bez worka papierowego.
    Niebieski filtr gąbkowy ma za zadanie separowania kropelek wody od powietrza - przy odkurzaniu na morko, zakłada się go w miejscu gdzie zwykle jest filtr harmonijkowy - przy wlocie do turbiny. Nakładasz na tą wystającą plastikową część gdzie znajduje się pływak chroniący turbinę :)
    Angry_Us3r
    Level 16  
    ag1112 wrote:

Niebieski filtr gąbkowy ma za zadanie separowania kropelek wody od powietrza - przy odkurzaniu na morko, zakłada się go w miejscu gdzie zwykle jest filtr harmonijkowy - przy wlocie do turbiny. Nakładasz na tą wystającą plastikową część gdzie znajduje się pływak chroniący turbinę :)

To akurat wiedziałem na szczęście. :) Czyli po nałożeniu samej gąbki odkurzacz jest gotowy do prania? Zawsze używałem jeszcze tej obręczy przy praniu, a przepadła mi. Muszę się upewnić. :)
  • Helpful post
    ag1112
    Level 14  
    tak, bez tej obręczy jak najbardziej
    Angry_Us3r
    Level 16  
    Dziękuję za pomoc.