Nie wiem c zy w prawidłowym miejscu umieściłem ten temat i czy to tutaj znajdę odpowiedź, ale liczę na odpowiedź i pomoc innych.
Oto mój projekt:
Założenia:
1. Karta umożliwia wprowadzenie 8 sygnałów binarnych o poziomach napięciowych: 0-2V – poziom zera logicznego, 5-24V – poziom jedynki logicznej.
2. Karta umożliwia wyprowadzenie 8 sygnałów binarnych typu przekaźnikowego – zestyk rozwarty odpowiada zeru logicznemu, zestyk zwarty odpowiada jedynce logicznej.
3. Karta przeznaczona do współpracy z magistralą ISA.
4. Karta może być umieszczona pod jednym z adresów bazowych w przestrzeni adresowej I/O komputera: 300h, 310h, 320h, 330h.
5. Wybór adresu bazowego za pomocą mikroprzełączników.
6. Karta jest zasilana z wewnętrznego zasilacza komputera PC.
Sprawozdanie z projektu powinno zawierać:
1. Schemat blokowy układu.
2. Opis schematu blokowego.
3. Schemat ideowy układu elektronicznego.
4. Kompletna lista elementów.
5. Wykaz literatury.
6. Wnioski i uwagi do projektu.
Czy jest ktoś w stanie pomóc mi w stworzeniu takiej karty ??
Można wysyłać odpowiedzi bądź gotowy projekt lub podobny do mnie na maila: nsosnowski(malpa)interia.pl
Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Oto mój projekt:
Założenia:
1. Karta umożliwia wprowadzenie 8 sygnałów binarnych o poziomach napięciowych: 0-2V – poziom zera logicznego, 5-24V – poziom jedynki logicznej.
2. Karta umożliwia wyprowadzenie 8 sygnałów binarnych typu przekaźnikowego – zestyk rozwarty odpowiada zeru logicznemu, zestyk zwarty odpowiada jedynce logicznej.
3. Karta przeznaczona do współpracy z magistralą ISA.
4. Karta może być umieszczona pod jednym z adresów bazowych w przestrzeni adresowej I/O komputera: 300h, 310h, 320h, 330h.
5. Wybór adresu bazowego za pomocą mikroprzełączników.
6. Karta jest zasilana z wewnętrznego zasilacza komputera PC.
Sprawozdanie z projektu powinno zawierać:
1. Schemat blokowy układu.
2. Opis schematu blokowego.
3. Schemat ideowy układu elektronicznego.
4. Kompletna lista elementów.
5. Wykaz literatury.
6. Wnioski i uwagi do projektu.
Czy jest ktoś w stanie pomóc mi w stworzeniu takiej karty ??
Można wysyłać odpowiedzi bądź gotowy projekt lub podobny do mnie na maila: nsosnowski(malpa)interia.pl
Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.