Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kamerka internetowa Ecom 8.0, brak połączenia, ASUS K50ID

wojtik18 04 Aug 2011 10:06 1713 0
    wojtik18
    Level 1  
    Opis sprzętu:
    Komputer: Laptop ASUS K50I Series
    Kamerka: USB\VID_1E4E&PID_0102&MI_00\6&12d51474&1&0000, 2.0 USB Camera
    Procesor: Mobile Intel Pentium DualCore T4500, 2300 MHz
    Płyta główna: ASUS K50ID Series Notebook
    Ram: Kingston DDR3-1333
    Karta Graficzna: nVIDIA GeForce GT 320M; VRAM 1GB

Witam.
    Parę dni temu zakupiłem kamerkę internetową na allegro oto link:
    http://allegro.pl/8-...1715125811.html
    Na początku używałem jej bez sterowników(mam windows 7, automatycznie się zainstalowały). Po 2 dniach, wyskoczył komunikat: "Nie rozpoznano urządzenia USB". Kamerka przestała działać. Zresetowałem system (do zera) i pobrałem sterowniki ze strony producenta:
    www.kingman.pl/sterowniki/ECom8.0.rar
    Bez efektów.
    Przy pomocy różnych programów(SuperSterownik, EasyDriver, DriverDoc itd.) aktualizowałem komputer. Jeden pobrany przez EasyDriver sterownik odmawia instalacji: USB device video. Ale system wykrywa kamerkę i pokazuje, że urządzenie działa poprawnie. W menadżerze urządzeń wyświetla się Unknow device, a w właściwościach czytam: System zablokował urządzenie(kod 43). Zmiana portu nic nie pomaga, odinstalowanie wszystkich sterowników z kontrolerów uniwersalnej magistrali szeregowej nie pomaga(instaluje się dalej z błędem, nawet kiedy wszystkie urządzenia nie są podłączone). Ma ktoś jakiś pomysł męczę się z tym od tygodnia, a w internecie nic nie znalazłem;/ Mój system to Windows 7 Premium 64 bit.

Przy próbie nagrania filmu na YouTube kamerka pokazuje całkiem czarny ekran, a przy ustawieniach wideo na Skype'a komunikat: "Nie można przechwycić wideo. Kamerka może być w użyciu". Proszę o pomoc, sam już nie daje rady.
    Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Dodano po 7 [minuty]:

http://rapidshare.com/files/392908434/Sonix_USB_Video_Device_V001_x64-x86.zip

Te sterowniki też nie pomagają.