Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie mogę udostępnić internetu z nano station2 na routerze Belkin F5D7230-4

04 Sie 2011 21:47 1608 6
  • Poziom 9  
    Witam jak w temacie, dostałem od kolegi stary router Belkin F5D7230-4 i chciałbym udostępnić na nim internet z nano station 2, który się łączy poprzez wi-fi z hot spotem. Problem polega na tym, ze po kablu wszystko jest ok, dwa laptopy maja internet, ale przez wi-fi nie ma.
    Ustawiam jako mostek, daje ręcznie ip punktu dostępowego, nic nie pomaga.
    Pomoże ktoś?
    Z sieciami nie mam aż takiego doświadczenia...[/b]
  • Specjalista Sieci, Internet
    Po kablu, start/uruchom: CMD.exe wpisz

    ping www.onet.pl
    ipconfig /all
    pokaż wydruki

    zrób to samo po WIFI.
  • Poziom 9  
    Przez wi-fi:
    Nie mogę udostępnić internetu z nano station2 na routerze Belkin F5D7230-4
    Po kablu:
    Nie mogę udostępnić internetu z nano station2 na routerze Belkin F5D7230-4
    I jeszcze jedno po podłączeniu nano station nie mogę wejść w panel knfiguracyjny routera belkin, pomagagają tylko ustawienia fabryczne...
    Jakiś pomysł?
  • Specjalista Sieci, Internet
    Maż rózne konfiguracje kart sieciowych, po kablu masz ręczną IP konfigurację a po WIFI masz na auto.

    Narysuj lub opisz bardzo dokładnie jak to jest podłączone, nano, belkin, jakie porty spina kabel.
    Gdzie laptopy podłączasz po kablu, do nano czy do belkina.
  • Poziom 9  
    Nano podpinam do Belkina LAN 1 (brak portu WAN), a laptopy LAN 2 i 3.
  • Pomocny post
    Specjalista Sieci, Internet
    Skoro masz ręczną IP konfigurację w karcie LAN to to samo powinieneś mieć w kartach WIFI.
    W belkinie wyłacz DHCP server.

    Czy nano pracuje jako router czy jako przeżroczysty AP Client ?

    Ip adresy są z sieci dostawcy czy z LAN-u nano ?

    Nano twoje czy dostawcy ?
  • Poziom 9  
    A więc ręczne ip dla lanu miałem wcześniej, ponieważ nie mogłem się poląnczyć z nano.
    Wszystko (lan i wi fi) mam na auto jest to samo, ręczne ip również.
    Nano jest na router, bo jak było na mostku wychodziły cuda...
    Adresy ip były nano, bo dostawca zmienia ( coś takiego jak hot spot, ale trzeba się zalogować bezpłatnie)
    Nano jest moje prywatne przywiezione z polski:)
    No właśnie nie pomyślałem o wyłączeniu w belkinie DHCP server, a właśnie pomogoło:)
    Teraz już działa:)
    Jesteś wielki zapraszam do Trento na bro:)