Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sony Bravia 37ex402aep + dell studio 1737 problem z HDmi

koniu69 07 Sie 2011 12:20 4077 13
  • #1 07 Sie 2011 12:20
    koniu69
    Poziom 1  

    Witam. Mam bardzo dziwny problem. Spędziłem już sporo czasu na znalezieniu rozwiązania ale nic z tego. Podłączam lapka do tv przez hdmi. Wszystko super... ale w rodzielczościach 720p i 1080p po jakimś czasie obraz zmienia kolory (jakby na negatyw) czarny staje się niebieski, biały różowy itd.
    Czasem obraz sam wraca do normy. Zawsze jednak wraca do normy po zmianie rodzielczości na kompie albo zmianie źródła sygnału na tv (potem oczywiście powrót na źródło do którego podpięty jest pc). Najdziwniejsze jest to że występuje losowo. Czasami po 5ciu minutach, czasami po 30.Jeśli chodzi o kabel Hdmi to w 100% jest sprawny ( testowałem to na kilki kablach za każdym razem to samo), sterowniki do karty graficznej również najnowsze( radeon hd 3650), gdy testowałem laptopa na innych TV przez Hdmi problem nie występuje.
    poniżej przesyłam zdjęcie obrazu, który występuje
    Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Proszę o pomoc!

    Sony Bravia 37ex402aep + dell studio 1737 problem z HDmi

  • #2 07 Sie 2011 13:44
    hojlo1
    Poziom 35  

    Na początek proponuje zrobić próbę na jakiejś instalacji "LiveCD", choćby XBMC a notebook podpięty pod TV przez HDMI.

    W zależności od efektu na ekranie = można wyciągnąć kolejne wnioski.

    Ps - tu masz link do podstaw:
    Link

  • #3 01 Lis 2011 23:28
    rufus0911
    Poziom 1  

    witam pomógł Ci ktoś z tym ? mam dokładnie ten sam problem z tv philipsa + laptop dell co jakiś czas obraz robi się tak jak na zdjęciu po odłączeniu i ponownym podłączeniu hdmi obraz wraca do normy...

  • #4 02 Lis 2011 18:40
    AxelNext
    Poziom 38  

    Może trzeba poszukać aktualizacji oprogramowania telewizora na stronie producenta.

  • #5 20 Lis 2011 13:35
    tomaszon1
    Poziom 1  

    Panowie proszę, POMOCY, mam ten sam problem TV SONY BRAVIA 40" i gdy podłączę laptopa ASUSA wszytsko przez chwilę ok, po np 5 min obraz przybiera dziwne barwy jakby różowy negatyw czasem się to pojawia np po 30 min, ale co to za ogladanie jak trzeba co jakis czas wstac i przełączyć się na tv i znowu na laptopa bo to jedynie pomaga.

  • #6 09 Sty 2012 10:10
    cygian
    Poziom 2  

    witam, naprawdę nikt nie zna przyczyny tego problemu? U mnie jest to samo na komputerze HP z telewizorem Philips kiedy podłączam przez HDMI. Sterowniki w komputerze są najnowsze, zaktualizowałem też oprogramowanie telewizora...

  • #7 15 Sty 2012 15:46
    pomidorooo
    Poziom 1  

    Witam,
    Ja też miałem taki problem i w przypadku karty ATI w CCC trzeba zmienić w zakładce pixel format na RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB) i problem znika.

  • #8 15 Sty 2012 16:45
    cygian
    Poziom 2  

    Wielkie dzięki - o taką odpowiedź mi chodziło. Jutro to przetestuje i dam znać czy u mnie pomogło. Póki co podłączyłem kabel HDMI przez przejściówkę z DVI i też pomogło, ale na DVI oczywiście nie ma dźwięku...

  • #9 26 Sty 2012 21:35
    AxelNext
    Poziom 38  

    Rozwiązał ktoś ten problem bo mam to samo na KDL-32EX402 z kartą graficzną nVidia GeForce.

  • #11 02 Cze 2013 19:15
    1 PAWEL
    Poziom 40  

    Być może jest potrzebna wersja kabla hdmi 1.4.
    Proszę sprawdzić w instrukcji tv.

  • #12 10 Maj 2014 20:51
    miki2708
    Poziom 7  

    Witam,
    ja mam podobny, lecz troszkę odmienny problem, a mianowicie, te dziwne kolory (różowy i zielony) mam na każdym złączu: TV, HDMI i na TV. Haczyk jest w tym, że kolory te występują na jasnych (białych i kremowych kolorach), lecz w MENU, tam gdzie są białe napisy i podświetlenie opcji, biały kolor jest w porządku. Ma ktoś jakiś pomysł ?

  • #13 11 Maj 2014 02:21
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    miki2708 napisał:
    Ma ktoś jakiś pomysł ?

    Zresetować sprzęt, wgrać najnowsze oprogramowanie.

  • #14 11 Maj 2014 12:59
    miki2708
    Poziom 7  

    Wczoraj to zrobiłem, nic nie pomogło. oglądając go od środka stwierdziłem, że to może być wina wygiętej i rozwarstwionej magistrali przesyłającej obraz z układów wejściowych na układ który steruje matrycą.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME