Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes w202 c180 94r brak iskry!!

karczu14101991 08 Aug 2011 21:38 5322 4
  • #1
    karczu14101991
    Level 9  
    Witam mam bardzo nietypowy problem, jak również bardzo śmieszny. Jestem po wymianie wiązki elektrycznej wszystko chodziło Oki silnik palił na dotyk nie było żadnych problemów z odpalaniem. dzisiaj chciałem zamknąć maskę i dosyć mocno upuściłem, silnik w tym czasie pracował. po zamknięciu maski (dosyć mocnawo) auto zgasło i nie chce mi odpalić do tej pory sprawdzałem czy jest iskra , okazuje się ze jej nie ma i teraz pytanie do was. Jak myślicie co mogło się stać????
    Nie wymagam podania przyczyny ale proszę o podpowiedz co mam po kolej sprawdzać czy działa poprawnie. Jestem nowicjuszem więc proszę o spokojne wytłumaczenie. chodzi o mercedesa w202 c180 94 r pozdrawiam z góry dziękuje:)
  • #2
    hollow
    Level 20  
    Pierwsze co to sprawdzić wszystkie wtyczki czy czasem się nie poluzowała któraś. Bo od trzaśnięcia maską to raczej nic popsuć się nie może ;)
  • #3
    grala1
    VAG group specialist
    Maska lub jej zawiasy nie przytrzasnęła żadnych przewodów?
    Słychać pompę paliwa jak włączysz zapłon?
  • #4
    c2001995
    Level 1  
    ...siema... i co było?? rozwiązałeś problem?? bo mam to samo...
  • #5
    Matias21mr
    Level 2  
    Jeśli mógł by ktoś pomóc to mam podobny problem tylko od tak auto przestało odpalać brak iskry na wszystkie cylindry :/
    Wymieniłem cewki i nic prąd do oby dwóch cewek dochodzi ale silnik nie odpala :( pomocy