Dzisiaj znalazłem w szafie dwa stare głośniki basowe o średnicy 15 cm i mocy 40 W. pomyślałem sobie że fajnie było by własnie z tego zbudowac subwoofer a że święta to czasu będe miał dużo.a Teraz moje pytania:
1. Czy możliwy jest wogóle subwoofer z dwoma głośnikami??
Jeśli tak to
2. Jak powinny być rozmieszczone bo prawdopodobnie obudowa powinna być prostąkątna- oba na przodzie czy jak??
3. Jak duża powinna byc??
4. Gdzie najlepiej umieścic otwory bass reflexowe- chyba tak sie to nazywa ale pewnien nie jestem.
5. CZy taki głośnik potrzebuje wtedy jakiejś elektroniki cze normalnie można go podlączyć do wzmacniacza??
6. to pytanie jest troche głupie ale wogóle sie na tym nie znam- bo są subwoofery które sie podłącza do prądu . Ten będzie też chyba mocny i moje pytanie czy będzie coś takiego musiał miec??
Mówie że szukałem ale tyle tego jest a chciałbym miec konkretne informacje
Edit:
Te głośniki to najprawdopodobnie Tonsile jakies stare- tak pisze na głośnikach
1. Czy możliwy jest wogóle subwoofer z dwoma głośnikami??
Jeśli tak to
2. Jak powinny być rozmieszczone bo prawdopodobnie obudowa powinna być prostąkątna- oba na przodzie czy jak??
3. Jak duża powinna byc??
4. Gdzie najlepiej umieścic otwory bass reflexowe- chyba tak sie to nazywa ale pewnien nie jestem.
5. CZy taki głośnik potrzebuje wtedy jakiejś elektroniki cze normalnie można go podlączyć do wzmacniacza??
6. to pytanie jest troche głupie ale wogóle sie na tym nie znam- bo są subwoofery które sie podłącza do prądu . Ten będzie też chyba mocny i moje pytanie czy będzie coś takiego musiał miec??
Mówie że szukałem ale tyle tego jest a chciałbym miec konkretne informacje

Edit:
Te głośniki to najprawdopodobnie Tonsile jakies stare- tak pisze na głośnikach