Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

instrukcja spod "0x5f1baed8" - szczegolowy opis

stryju 11 Sie 2011 19:46 983 4
  • #1 11 Sie 2011 19:46
    stryju
    Poziom 2  

    Witam

    Jest to moj pierwszy post na tym forum i we wiedzy jego uzytkownikow pokladam ostatnia szanse na rozwiazanie mojego problemu. Jestem po 3 formatach i przebieralem juz we wszystkich znanych mi sterownikach do mojej karty graficznej oraz uzylem specjalnie polecanych sterownikow do nowego procesora od amd 64 x 2, ktore jednak znacznie spowolnily prace komputera zostalem przy standardowych od plyty glownej, sprawdzilem tez system memtest'em ale wynik okazal sie pozytywny - zadnych problemow nie wykrylo...

    Postaram sie w miare klarowanie opisac problem i to co probowalem z nim zrobic.

    Na poczatek podam konfiguracje komputera

    AsRock k8 combo-z ; AMD 64x2 3800+ ; 2x512 pc3200 Geil dual ; ASUS HD3650 ; zasilacz TOPOWER 400 W ; odraz dysk 60 G


    Problemy zaczely sie po sformatowaniu komputera po tym jak zamontowalem nowy procesor AMD 64x2 3800+ przesiadlem sie z jednordzeniowego AMD 3000+ Venice. Przed formatem updateowalem biosa z wersji 1.50 do 2.70 (ktora obsluguje procesory 2 rdzeniowe, na tym biosie 2,70 wszystko dzialalo kiedy jeszcze mialem AMD 3000+ - chodzi tu glownie o jedyna gre w jaka gram to jest counter-strike 1.6). Co do instalalacji - Instalowalem jak zawsze z plyty asrocka wszystkie sterowniki do plyty glownej wlacznie z tymi od procesora, ktore jednak nie byly ukierunkowane pod amd 64x2 lecz pod zwykle amd 64) nastepnie sciagnelem ze strony ASUSA sterowniki ati862_winxp32, ktore zawsze normalnie dzialaly. Potem sciagnelem instalator steam oraz za jego pomoca counter'a. Do tej pory wszystko szlo jak po masle procesor byl wykrywalny dzialal bez zarzutow chodz o dziwo nie zuwazylem jakegos przyrostu predkosci w porownaniu do starego amd 3000+, stery od grafiki jak zawsze dzialaly i nie bylo problemu z ich ustawieniem. Po zainstalowaniu cs'a odpalilem go i wyskoczyl blad: zdjecie ponizej
    http://www.bankfotek.pl/view/1049904 . Gre moge odpalic w trybie software ale gdy przelaczam na openGL to wyskakuje powyzszy blad. Co ciekawe po 2 formacie gdy zainstalowalem najnowsze sterowniki ze strony asusa (ati8762_xp3264) gra sie wlaczyla w openGL i wszystko dzialalo, niestety napotkalem problem z procesem lssas.exe i probujac go usunac za pomoca combofix'a [tak jestem laikiem] stracilem glos w calym systemie wiec ponownie musialem zformatowac komputer uzywajac tych samych najnowszych sterownikow od grafiki, ktore wczesniej zadzialaly ale niestety pojawil znowu sie blad "0x5f1baed8" czego juz nie rozumiem. Od tej pory uzylem wszystkich sterowniki do karty od najstarszego [ati8452_xp32] przez sredni[ati862_winxp32], ktorego zawsze uzywalem po najnowszy[ati8762_xp3264], ktory raz zadzialal i na tym sie skonczylo. Sterowniki od OMEGI nie chca nawet sie zainstalowac wyskakuje informacje, ze nie moze znalesc kompatybilnego zrodla chodz w opisie napisane jest,ze supportuja karty z serii HD3xxx. Jestem juz zalamany i nie widze kolejnych rozwiazan, prosze o pomoc.

    Pozdrawiam

    0 4
  • #2 11 Sie 2011 20:49
    tronic1
    Spec od komputerów

    Podaj pełne oznaczenie procesora. Ze sterownikami trochę namieszałeś. Jak masz system 32 bitowy to takie sterowniki instalujesz, żadne 64 bit. Zainstalowałeś ULI AGP Driver ? Do procesora nie musisz instalować sterowników, wystarczą systemowe. Instalowałeś Cool 'n' Quiet ?

    0
  • #3 11 Sie 2011 21:09
    stryju
    Poziom 2  

    Dzieki za odpowiedz, tak wiec oto zrzut ekranu z everesta odnosnie procka:
    http://www.bankfotek.pl/view/1049950 co do Cool 'n' Quiet nie instalowalem tego bo nie bylo tego na startowej plytce od asrock stwierdzilem ze nie potrzebuje regulacji wiatraczka o ile to do tego sluzy. ULI AGP Driver zostal zainstalowany jako pierwsza rzecz po formacie z plytki asrocka razem z reszta ULI co do sterownikow od grafiki to sa to 32 biotwe wersje na stronie asusa bylo podane (ASUS VGA card display driver version 8.62 for Windows XP(32-Bit Edition) albo for Windows XP 32/64-Bit)

    0
  • #5 11 Sie 2011 22:04
    stryju
    Poziom 2  

    tutaj screen z cpu-z: http://www.bankfotek.pl/view/1050015 , sugerujesz ze powinienem cofnac bios do wersji 2.30 ? Jedyne co wciaz mnie zastanawia to fakt, ze raz juz wszystko dzialalo ale czemu dzialalo a teraz nie tego juz nie potrafie wyjasnic :P

    Proszę poprawić post i wkleić zdjęcia wg tej instrukcji: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
    Proszę poprawić błędy językowe w swoich wypowiedziach! Dostępny jest przycisk "Pisownia" instrukcja spod "0x5f1baed8" - szczegolowy opis [DriverMSG]

    0