Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

benzyna zamiast ropy - passat tdi

cezarg1410 11 Aug 2011 21:58 7242 3
    cezarg1410
    Level 9  
    Sprawa dotyczy passata tdi 99 rok 90 km. Znajomy wziął auto świeciła się już kontrolka rezerwy i zalał do pełna (prawie 60 litrów) benzyny... Auto odplalił, ale zorientował się co zrobił i zgasił po może 5 sekundach pracy. Wszystkie paliwo spuściłem, z filtra wylałem, zalałem 30 litrów ropki i pasiak ożył. Ale potem musiałem podjechać kawałek i jakoś dziwnie odpalił nie tak jak zawsze od strzała... Czy może to być przyczyna tego, że układ był zapowietrzony jeszcze? Przy składaniu układu po spuszczaniu benzyny zapomniałem wlać ropę do filtra i cały się zapowietrzył i zgasł.

Pytanie: czy coś się mogło stać poważnego? W końcu praca silnika była króciutka.
    jarciu11
    Level 19  
    Jeśli faktycznie 5 sek to ta benzyna nawet nie doszła do pompy. Większej szkody narobiłeś niezalewając filtra pompa smigała na sucho.. Odpowietrzy się i bedzie ok..
    T5
    Admin of Cars group
    Jeszcze się nie spotkałem ze szkodami w dieslu przez benzyne.
    A spuszczałem nawet z nowej bmw.Po zalaniu samego zbiornika pokręci troche zadymi na niebiesko ,poklekocze i ok.
    sławol
    Level 17  
    Zawsze należy zalać filtr ropą i pompę jeśli się da. A nie naciągać ropę rozrusznikiem jak to robią pseudo 'mechanicy'... Mi też żona zatankowała kiedyś beny do AGR'a, przejechała kilka kilometrów:cry: Sam uruchomiłem auto pod blokiem. Autko odpaliło od strzała, nawet nie parskło.