Witam.
W moich przepastnych szpargałach wygrzebałem takie oto cudeńko:
Jest to zegarek rosyjski który to chciałbym "rewitalizować" w następujący sposób:
Rozrysować od nowa płytkę drukowaną (oryginalna wykonana jest z papieru) TRUE
; przelutować elementy na nową płytkę; blaszane zworki do ustawień zastąpić nowymi, Problem polega jednak na tym, że nie wiem czy gdziekolwiek można dostać takowy ruski scalak i czy w ogóle były jakieś jego odpowiedniki? Rzecz kolejna to elementy wyglądające mi na diody Zenera lub szklane w lewym dolnym rogu płytki oraz pomarańczowe elementy na trzech nóżkach każdy oznaczone symbolem g9203 (o ile dobrze to przeczytałem), Może koledzy coś mi pomogą w miarę wiedzy i umiejętności?
A może ktoś posiada rysunki lub schematy do tych zegarków. Załączam kolejne zdjęcia dla lepszej identyfikacji:
Bardzo przepraszam jeżeli odświeżyłem temat który być może już gdzieś na forum jest niemniej elektroda jest tak rozległą, że nie sposób wszystko przeglądnąć.
Pozdrawiam.
P.S. Kondensatorów i oczywiście trymera nie trzeba identyfikować, chociaż przydałaby się jego wartość.
Płytka jest dwustronna ale z drugiej strony jest tylko wyświetlacz i blaszane zworki, które chciałbym zastąpić microswitchami:)
W moich przepastnych szpargałach wygrzebałem takie oto cudeńko:

Jest to zegarek rosyjski który to chciałbym "rewitalizować" w następujący sposób:
Rozrysować od nowa płytkę drukowaną (oryginalna wykonana jest z papieru) TRUE

A może ktoś posiada rysunki lub schematy do tych zegarków. Załączam kolejne zdjęcia dla lepszej identyfikacji:

Bardzo przepraszam jeżeli odświeżyłem temat który być może już gdzieś na forum jest niemniej elektroda jest tak rozległą, że nie sposób wszystko przeglądnąć.
Pozdrawiam.
P.S. Kondensatorów i oczywiście trymera nie trzeba identyfikować, chociaż przydałaby się jego wartość.
Płytka jest dwustronna ale z drugiej strony jest tylko wyświetlacz i blaszane zworki, które chciałbym zastąpić microswitchami:)