Witam tak jak w temacie brak iskry na 2 i 4 cylindrze (liczę od rozrządu jako 1 - nie wiem dokładnie jak w Toyocie jest liczone)
Auto z 2001r typ silnika 2ZZ-GE 1.8l
Samo połączenie instalacji od sterownika do cewek jest sprawdzone,
ze sterownika przewody odpowiedzialne na przesył sygnału do cewek zapłonowych są zwarte do masy, podczas próby zapalania - sprawdzane zwykłym miernikiem poprzez pomiar napięcia na wszystkich czterech wyjściach ze sterownika wychodzą takie same sygnały, ale to mam możliwość sprawdzenia tylko zwykłym miernikiem (napięcie -12V zmniejsza się do ok. -10V, a także częstotliwość mierzyłem, także na wszystkich taka sama podczas kręcenia rozrusznikiem).
Co może być uszkodzone, czy faktycznie sterownik coś nie tak wysyła sygnały
Auto z 2001r typ silnika 2ZZ-GE 1.8l
Samo połączenie instalacji od sterownika do cewek jest sprawdzone,
ze sterownika przewody odpowiedzialne na przesył sygnału do cewek zapłonowych są zwarte do masy, podczas próby zapalania - sprawdzane zwykłym miernikiem poprzez pomiar napięcia na wszystkich czterech wyjściach ze sterownika wychodzą takie same sygnały, ale to mam możliwość sprawdzenia tylko zwykłym miernikiem (napięcie -12V zmniejsza się do ok. -10V, a także częstotliwość mierzyłem, także na wszystkich taka sama podczas kręcenia rozrusznikiem).
Co może być uszkodzone, czy faktycznie sterownik coś nie tak wysyła sygnały