Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lampa HQI 70W - po 1min gaśnie

pucy 15 Sie 2011 21:18 1767 3
  • #1 15 Sie 2011 21:18
    pucy
    Poziom 2  

    Rozkładam już ręce. Temat mnie przerasta proszę o pomoc.
    Lampa Hqi o mocy 70W do tego w zestawie puszka z całym układem zapłonowym. Zestaw podłączony do prądu mruga zapala się żarnik i po minucie lampa gaśnie. Mam dwie lampy w obu identyczna sytuacja. Dałem troszkę dłuższe przewody miedzy lampą a puszką ale dosłownie o 15cm na naklejce pisze 1,5m wiec mam jeszcze jakiś metr zapasu. Co robić? Jak nie użyłem fachowych nazw przepraszam

    3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    Proszę poprawić pisownię postu.
    [retrofood]

    0 3
  • #2 15 Sie 2011 21:24
    kaputo
    Poziom 20  

    Dwie lampy tzn. dwie oprawy pomiędzy którymi przekładasz to samo źródło światła? Jak tak to źródło światła uszkodzone.

    0
  • #3 15 Sie 2011 21:34
    pucy
    Poziom 2  

    Dwa niezależne żródła światła, dwa niezależne ukł. zapłonowe. Testowane na przemian. Różnice w wył sie lamp ok 20 30 sekund

    0
  • #4 12 Lut 2014 20:07
    andrewsek
    Poziom 10  

    Stary temat ale dodam dla zainteresowanych. Lampy HQI mogą gasnąć i po pewnym czasie się zapalać jeśli się zwyczajnie przegrzewają. Zazwyczaj tak się dzieje jak odbłyśnik jest zły i światło pada na żarnik z powrotem.. powoduje to zaburzenia w działaniu i może się wyłączać.

    0