Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Clio I prawidłowe podłaczenie kostki ISO

SpringstilII 17 Sie 2011 19:06 3493 4
  • #1 17 Sie 2011 19:06
    SpringstilII
    Poziom 12  

    Witam,

    Mam problem z podłączeniem radia. Po zakupie samochodu podłączyłem radio i okazało się,że nie podłączona jest tzw. pamięć, czyli po wyłączeniu zasilania stacyjki, radio reagowało jak na odłączenie kostki ISO. Sprawdziłem więc kostkę i okazało się,że z instalacji samochodu wychodzą 3 kable, czarny, czerwony i żółty. Czerwony z instalacji był złączony z żółtym z kostki, żółty z kostki z czerwonym z instalacji. Pozamieniałem je kolorami i teraz radio "pamięć" ma, lecz nie wyłącza się po wyciągnięciu kluczyka i po jego ręcznym wyłączeniu świeci się na radiu podświetlenie przycisku POWER radia. Moje pytanie jest takie, jak podłączyć to radio aby była pamięć i reagowało ono normalnie na "czynności" wykonywane przez stacyjkę?

    0 4
  • #2 17 Sie 2011 19:17
    1699202
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 17 Sie 2011 19:22
    SpringstilII
    Poziom 12  

    Zamieniłem je tak,że żółty z kostki jest z żółtym z instalacji a czerwony z instalacji z czerwonym z kostki. To właśnie dało efekt w postaci przywróconej pamięci, lecz braku reakcji na stacyjkę.

    0
  • #5 17 Sie 2011 21:24
    SpringstilII
    Poziom 12  

    A w jaki sposób to sprawdzić? Jak złączyłem żółty z żółtym, czerwony z czerwonym to obsługi przez stacyjkę nie ma. Jest stałe zasilanie na radio.

    0
  Szukaj w 5mln produktów