Witam serdecznie! Zakładam temat bo nie znalazłem nigdzie informacji pomocnej w mojej sprawie. Przyjąłem do naprawy Kangoora, ogólnie wymiana głowicy (stara popękana) no i kompletu rozrządu. Problem polega na tym że głowica którą klient kupił po regeneracji ma inny wałek niż poprzednia tzn. klin jest teraz w kole a poprzednio na wałku. Dostałem używane koło z klinem według numerów do 1.9d F8Q ale jak ustawię wałek do GMP tzn. zawór ssący już zamknięty, a wydechowy jeszcze zamknięty to znak za kółku mam na dole i nie pasuje mi do znaku na pasku. W tym momencie nie jestem w stanie precyzyjnie ustawić tego rozrządu.
Według schematów tego rozrządu znak na kółku ma być u góry na pompie poziomo na prawo a na kółku wału na godzinie około 7. No i zastanawiam się teraz czy są może kółka wałka rozrządu które mają znak w innym miejscu względem klina czy wszystkie mają tak samo, czy może do tej głowicy dopasowali inny wałek, a może inaczej się to w Renówce ustawia. Ogólnie nie zajmuję się francuzami więc nie jestem w temacie obeznany. Dodam że niemem nigdzie na obudowach znaków tylko u góry na słonie blaszanej pod kółkiem głowicy jest takie wcięcie jakby pasujące do znaku na kole ale znak mam gdzie indziej.
Według schematów tego rozrządu znak na kółku ma być u góry na pompie poziomo na prawo a na kółku wału na godzinie około 7. No i zastanawiam się teraz czy są może kółka wałka rozrządu które mają znak w innym miejscu względem klina czy wszystkie mają tak samo, czy może do tej głowicy dopasowali inny wałek, a może inaczej się to w Renówce ustawia. Ogólnie nie zajmuję się francuzami więc nie jestem w temacie obeznany. Dodam że niemem nigdzie na obudowach znaków tylko u góry na słonie blaszanej pod kółkiem głowicy jest takie wcięcie jakby pasujące do znaku na kole ale znak mam gdzie indziej.