Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Odtwarzacz flash na stronę internetową

diuri 19 Sie 2011 00:43 4026 7
  • #1 19 Sie 2011 00:43
    diuri
    Poziom 10  

    Wybaczcie musiałem zrobić temat, bo opadam z sił. Zazwyczaj szukam w necie, ale 4godziny szukania to przesada. Naklikałem, nawymyślałem haseł dla google i mam dość.

    Poszukuję odtwarzacza na stronę, który będzie odtwarzał tylko jeden utwór, a na stronie ma być widoczny tylko przycisk włączenia i wyłączenia.
    Idealny jest ten http://www.premiumbeat.com/flash_music_players/original/mini
    ale już nie jest do ściągnięcia.

    Ważne jest jeszcze to, aby muzyka odtwarzała się od razu, bez czekania na załadowanie.

    Wiem, że w Internecie jest wszystko - po prostu nie mogę tego znaleźć

    0 7
  • #3 19 Sie 2011 00:55
    diuri
    Poziom 10  

    Tę stronę miałem, a piosenka stamtąd już mnie drażni;]

    Jest tam odtwarzacz pokazany jako sam przycisk PLAY, ale nie idzie go wybrać z wzorów - jest z dodatkowym paskiem przewijania.

    iiii oczywiście nie chodzi o odtwarzanie natychmiastowe, to chyba nie realne;] Odtwarzać ma się w miarę ładowania, żeby nie czekać, aż załaduje się np. cały flash z wbudowanym utworem.

    0
  • #5 19 Sie 2011 01:43
    Pieron
    Poziom 31  

    Sprawdz to> http://flowplayer.org/ poczytac po angielsku musisz sobie sam lub translator jakis Ci ewentualnie pomoze. Mam nadzieje ze jest to co szukasz. Na zakladce "Download" jest wersja FREE. Sa tez pluginy.

    0
  • #6 20 Sie 2011 14:18
    diuri
    Poziom 10  

    No, widzę, że nie osiwieję. Wiedziałem gdzie napisać.

    gallus [pl] - no kreatywnie ;) i z tego skorzystam. Szkoda, że tego, którego wskazałem nie dało się znaleźć, ale ważne, że mam.
    Gdyby się ktoś natknął na tamten to krzyczcie.

    Pieron - pokazałeś mi super odtwarzacz filmów, szukałem tylko małej ikony do muzyki. Dzięki, pewnie przyda się na przyszłość

    0
  • Pomocny post
    #7 20 Sie 2011 14:26
    gallus [pl]
    Poziom 31  

    Ale na stronie "producenta" też jest tak zrobione jak w generatorze...
    Ze źródła strony

    Code:
    <object type="application/x-shockwave-flash" data="/medias/player_mp3_maxi.swf" width="200" height="20">
    
                        <param name="movie" value="/medias/player_mp3_maxi.swf" />

    :)

    0
  • #8 22 Sie 2011 01:32
    diuri
    Poziom 10  

    No kolego racja, ale nie do końca. Kod który podałeś (jego fragment) nie odpowiada za to "przykadrowanie". Odpowiada on z kolei za wielkość ramki.

    Robiłem to przez generator ze strony producenta to wychodził mi taka nieestetyczna linia przez środek. Biorąc kod ze strony prezentacyjnej, o której mówiłeś, dochodzi wpis w parametrach "showslider=0" (nie widniejący w generatorze), który usuwa cały pasek, przewijania.

    tak więc:

    Code:
    <object type="application/x-shockwave-flash" data="player_mp3_maxi.swf" height="100" width="1000">
    
                        <param name="movie" value="player_mp3_maxi.swf">
                        <param name="FlashVars" value="mp3=music.mp3&amp;showslider=0&amp;width=25" />
    </object>



    Jest dobrze.

    0
  Szukaj w 5mln produktów