Witam wszystkich a szczególnie tych, którzy kupili chińskie navi do Hondy Accord VII. Też pokusiłem się o zakup takiego urządzonka.
Przyszła chwila, kiedy rozpocząłem instalację radia.
Wyciągnąłem stare redio, no i podłączyłem nowe. Na wyświetlaczu obok zegara na górze pojawił się komunikat 24C01ERR. Nie działa w ogóle sterowanie ręczne radiem, poza obsługą panela klimatyzacji i głośnością - to działa dosyć dobrze. Nie chodzi żadna funkcja od radia z manuala, natomiast działa wszystko z pilota. Tylko proszę nie pisać, że mam obsługiwać sobie radio pilotem
. Nie działa również sterowanie z kierownicy - funkcji na radioodtwarzaczu w ogóle nie ma. Poza tym wszystko chyba ok. Przebadałem wtyczkę multimetrem, czy aby są wszystkie połączenia - no i wszystko jest podłączone, na każdym kablu jest przejście. Zauważyłem jedynie, że w oryginalnej wtyczce pozostało kilka pinów nie podłączonych, być może to jest związane z moim błędem. Chińczyk mówił, że sprawdzał radio przed nadaniem paczki, ale po tym co widzę, to średnio w to wierzę, obiecał, że się dowie - panicznie boi się, abym nie odesłał jemu paczki.... Może tą drogą będzie szybciej poradzić coś na ten problem. Na jakiś innych stronach znalazłem informację, że może być to problem z EEPROMem - hmmm sam nie wiem. Mam nadzieję, że ktoś z kolegów pomoże rozwiązać problem.
Przyszła chwila, kiedy rozpocząłem instalację radia.
Wyciągnąłem stare redio, no i podłączyłem nowe. Na wyświetlaczu obok zegara na górze pojawił się komunikat 24C01ERR. Nie działa w ogóle sterowanie ręczne radiem, poza obsługą panela klimatyzacji i głośnością - to działa dosyć dobrze. Nie chodzi żadna funkcja od radia z manuala, natomiast działa wszystko z pilota. Tylko proszę nie pisać, że mam obsługiwać sobie radio pilotem