Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Visual C++ 2010 express jest autouzupełnianie czy nie?

Bruum 22 Sie 2011 17:53 3084 12
  • #1 22 Sie 2011 17:53
    Bruum
    Poziom 23  

    Witam!

    ... bo różnie piszą. Jeśli jest to jak uaktywnić?

    0 12
  • #2 22 Sie 2011 18:50
    starepc.pl
    Poziom 24  

    Jeżeli jest to po kombinacji CTRL+Spacja powinno się wyświetlić.

    Pozdrawiam

    0
  • #3 22 Sie 2011 20:40
    analfabet
    Poziom 12  

    Jeżeli pytasz o InteliSense, to z tego co mi wiadomo- w 2010 nie ma.

    0
  • #4 22 Sie 2011 20:54
    starepc.pl
    Poziom 24  

    Jest wbudowane, tylko może nie działać, i wtedy trzeba zrobić instrukcję z tej strony: Link

    Pozdrawiam

    0
  • #5 23 Sie 2011 12:36
    Elektronik9
    Poziom 30  

    A orientujecie się jak włączyć (i czy da się w ogóle) IntelliSense w VC++ 2008 Express? Uzupełnia mi tylko jak napiszę obiekt. lub wskaźnik ->

    0
  • #6 23 Sie 2011 13:15
    starepc.pl
    Poziom 24  

    Spróbuj ctrl+spacja, czy zadziała.

    Pozdrawiam

    0
  • #7 24 Sie 2011 09:15
    Bruum
    Poziom 23  

    starepc.pl napisał:
    Spróbuj ctrl+spacja, czy zadziała.

    Pozdrawiam


    Witam i dziękuję za wszystkie odpowiedzi!.

    Niestety, po kliknięciu powyższej kombinacji mam komunikat, że intelisense jest unavaiable dla c++/cli.
    Zaintalowałem vc++2008 i tam jest, ale np. kombinacja ctrl+shift+space, zalecana gdzieś jako pokazująca listę argumentów, powoduje jedynie dźwięk "błędu".
    Nijak ma się ta podpowiadaczka do tej z vb 2010.

    0
  • #8 24 Sie 2011 09:35
    MiL999
    Poziom 26  

    Nie kitujecie że w VC++ 2010 nie ma IntelliSense? Używam 2008 to nie wiem. Czyżby w taki sposób microsoft siłą zmuszał do używania C# ?

    0
  • #9 24 Sie 2011 11:31
    starepc.pl
    Poziom 24  

    Próbowałeś zrobić to z opisu, który umieściłem w #4 poście wątku?

    Pozdrawiam

    0
  • #10 24 Sie 2011 16:30
    Bruum
    Poziom 23  

    Na razie nie. Na razie niewiele z tego zrozumiałem. Z tłumacza dość poetycki tekst wychodzi, niewiele więcej mówiący jak orginał.

    0
  • #12 25 Sie 2011 23:26
    [cod3r]
    Poziom 12  

    C++/CLI jakoś specjalnie bardzo popularny nie jest, C# na pewno bardziej. Aczkolwiek pamiętam jak na studiach miałem zajęcia z programowania właśnie z C++/CLI i używaliśmy VS2008, w domu zainstalowałem sobie VS2010 i też trochę mnie zdziwił brak Intellisense. Uważam, że troszkę z tym polecieli w kulki :P, ale jak ktoś ma tylko zaczerpnąć wiedzy o tym to da się przemęczyć, albo właśnie można zainstalować sobie VS2008, w C# już wszystko śmiga jak należy i chyba zdecydowanie bardziej ten język jest promowany niż C++/CLI.

    0
  • #13 26 Sie 2011 08:49
    MiL999
    Poziom 26  

    @Mad. - dobry artykuł. Czyli IntelliSense nie ma tylko dla wersji zarządzanej C++, która akurat wcale mnie nie interesuje. Swoją drogą napisali tam że chcieli to dodać ale nie mieli czasu. Tak to jest jak teraz wszystkim steruje dział marketingu bo czas jest ważniejszy niż jakość.

    0