Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Slican przekierowania po określonej godzinie

n3opl 23 Aug 2011 09:58 2924 6
    n3opl
    Level 10  
    Witam

mam taki problem potrzebuje ustawić na slicanie cct-1668 przekierowanie nr wew po określonej godzinie np po zakończeniu pracy handlowca na nr komorkowy.
    Centrala wyposażona jest w nr DDI. z tego co się orientuje to trzeba wyznaczyć jednego ab wew jako operatora i potem jemu zrobić przekierowanie na nr komórkowy , jednak mimo starań coś mi nie chodzi , mogłby mi to ktoś objaśnić krok po kroku ??
    mich-tel
    Level 24  
    Przekierowania chcesz ustawiać za pomocą aparatu (ręcznie) czy za pomocą programu ConfigMan? (wtedy widzisz dokładnie co robisz. Przekierowanie możesz zrobić tylko jak rozmowa przychodzi na abonenta a nie na grupę (z grupy nie można zrobić przekierowania).
    n3opl
    Level 10  
    chodzi mi o przekierowanie nr wew po godzinie 17 na nr komórkowy. z tego co się dowiadywałem to trzeba wyznaczyć nr wew tryb pracy.
    mich-tel
    Level 24  
    Musisz tryb pracy ustawić tak że po godz. 17.00 dzwoni inny abonent i na nim ustaw przekierowanie na tel. komórkowy (chyba to robisz) i powinno działać.
  • Helpful post
    macmm
    Level 24  
    1) Domyślnie tryb pracy obowiązuje od godziny 8:00 do 16:00 ( Patrz arkusz Czas/Terminarz Trybów pracy). Zmień więc tam godziny przełączania centrali na inny tryb tak aby pasowało do godzin pracy firmy.
    2) Jeśli masz wolnego abonenta analogowego to możesz go wykorzystać do przekierowania. Jeśli nie to dodaj nowego abonenta typu Konto w arkuszu Abonenci Ustawienia główne. Teraz robisz tak jak pisał mich-tel. Ale najprościej w arkuszu Abonenci/Przekierowania dla tego abonenta lub konta wpisujesz numer na który ma nastąpić przekierowanie ( komórka handlowca). Ważne: ten abonent lub konto musi mieć odpowiednie uprawnienia aby się na komórkę dodzwonić, oraz w zakładce Abonenci/ Ustawienia Pozostałe trzeba włączyć uprawnienia do tranzytu.
    3) W zakładce Ruch Przychodzący/ Ustawienia główne odszukaj numer do handlowca. Jeśli go nie ma ( może być to to skierowanie przez prefiks w przypadku DDI) musisz go dodać dwukrotnie. W pierwszym wpisie kierujesz na numer handlowca zaznaczając wyłącznie tryb pracy A, a w drugim wpisie kierujesz na numer abonenta lub konta z przekierowaniem zaznaczając tryb pracy B
    User removed account
    User removed account  
    n3opl
    Level 10  
    problem rozwiązałem na podstawie instrukcji macmm więc wielkie dzięki