dj-MatyAS wrote:
Czy nie ma problemu na styku szkło vs pleksi?
Nie rozszczelnia się przy nagrzewaniu?
Jak na razie nie zauważyłem żadnych przecieków i raczek ich nie będzie solidnie sklejone dodatkowo uszczelnione silikonem.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theredj-MatyAS wrote:
Czy nie ma problemu na styku szkło vs pleksi?
Nie rozszczelnia się przy nagrzewaniu?
kumooo wrote:Jak na razie nie zuważyłem żadnych przecieków i raczek ich nie będzie solidnie sklejone dodatkowo uszczelnione silikonem.
nukedman wrote:- po co zmieniać temperaturę, skoro producent B327 z góry określa optymalną?
- jaki ma sens odmierzania czasu wytrawiania, jak to i tak zależy od miliona czynników i nie da się z góry przewidzieć?
- po co regulować mieszanie bąblami, jak wystarczy dopasować jedno - optymalne - dla każdego wytrawiania? W końcu chodzi tutaj o mieszanie roztworu...
P-o-l wrote:dondu wrote:do tego roztwór także traci swoje właściwości i nie zawsze używa się świeżego.
Po 9 miesiącach mój roztwór, który stał w słoiku na szafce nie stracił swoich właściwości i trawi jak nowy
maciekc11 wrote:P-o-l wrote:dondu wrote:do tego roztwór także traci swoje właściwości i nie zawsze używa się świeżego.
Po 9 miesiącach mój roztwór, który stał w słoiku na szafce nie stracił swoich właściwości i trawi jak nowy
Ja swój po każdym trawieniu odstawiam i stał pewnie z 3 miesiące nieużywany i też mu nic nie było.
maciekc11 wrote:P-o-l wrote:dondu wrote:do tego roztwór także traci swoje właściwości i nie zawsze używa się świeżego.
Ja swój po każdym trawieniu odstawiam i stał pewnie z 3 miesiące nieużywany i też mu nic nie było.
Quote:Ludzie, no ok rozumiem, że elektronicy ale litości jeszcze jest coś takiego jak chemia. Zużywanie się roztworu trawiącego nie polega na tym, że sobie stoi nieużywany - bo co spleśnieje ?
ewellin007 wrote:
Jeśli ktoś robił projekt kolegi Kumooo to czy może podrzucić lub podpowiedzieć skąd zaczerpnąć datasheet do projektu kumooo?