Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie dzialaja filmiki z adobe flash 10,3,183,5

berix24 28 Aug 2011 14:20 5453 15
  • #1
    berix24
    Level 13  
    Witam!
    Posiadam wersje adobe flash player jak wyzej i zadne filmiki ktore sa np na onecie nie chca dzialac. Po wlaczeniu play nic sie nie dzieje..Mam tak na 3 kompach dwa z nich na XP i jeden windows 7. Moze wiecei co sie dzieje i jak temu zaradzic??
  • #2
    11111olo
    Level 42  
    Zainstaluj WMP11 bo pewnie to nie są filmy flash.
  • #4
    berix24
    Level 13  
    Uzywam firefoxa 3.6.20. Troche dziwna sprawa bo jak wlaczylem IE to w nim dziala..Ale w 99% uzywam do przegladania strone firefox. Sprawdzalem - Silverlight i WMP11 jest zainstalowany.
  • #5
    RADU23
    Moderator of Computers service
    Spróbuj starszą wersję flash-a. Użyj najnowszych sterowników do karty graficznej.
  • #6
    11111olo
    Level 42  
    Czemu taką starą wersję?!
    Najnowsza wersja to 6.
  • #7
    berix24
    Level 13  
    Nie lubie najnowszego firefoxa - ten jest ok i mi odpowiada. Myslicie ze tutaj jest problem?
  • #8
    11111olo
    Level 42  
    Nie wiem co Ci nie pasuje ale przecież nowy FF nie równi się wyglądam niż ten stary (prawie). Po to są w końcu poprawki - czyli nowsze wersje.
  • #9
    RADU23
    Moderator of Computers service
    berix24 wrote:
    Nie lubie najnowszego firefoxa - ten jest ok i mi odpowiada

    Kolego włóż troszkę zaangażowania w rozwiązanie swojego problemu.
    Więć tak jak kolega wspomniał spróbuj z najnowszym firefoxem.

    Dodano po 31 [sekundy]:

    RADU23 wrote:
    Spróbuj starszą wersję flash-a. Użyj najnowszych sterowników do karty graficznej.

    Czy wykonałeś to o co ci napisałem?.
  • #10
    berix24
    Level 13  
    Zainstalowalem najnowsza wersje z aktualizacji firefox, teraz mam wersje 5.0.1 i dalej identyczna sytuacja - widze w okienku pierwszy kadr gdy jednak klikne play nic kompletnie sie z nim nie dzieje tak jakby byl caly czas zapauzowany..

    Dodano po 1 [minuty]:

    RADU23 wrote:
    berix24 wrote:
    Nie lubie najnowszego firefoxa - ten jest ok i mi odpowiada

    Kolego włóż troszkę zaangażowania w rozwiązanie swojego problemu.
    Więć tak jak kolega wspomniał spróbuj z najnowszym firefoxem.

    Dodano po 31 [sekundy]:

    RADU23 wrote:
    Spróbuj starszą wersję flash-a. Użyj najnowszych sterowników do karty graficznej.

    Czy wykonałeś to o co ci napisałem?.


    Radu tego jeszcze nie robilem, bo jak pisalem na przegladarce IE normalnie dziala wiec pewnie nie w tym problem..
  • #11
    RADU23
    Moderator of Computers service
    berix24 wrote:
    Radu tego jeszcze nie robilem, bo jak pisalem na przegladarce IE normalnie dziala wiec pewnie nie w tym problem..

    Jeśli nie w tym problem...to powodzenia.
  • #12
    11111olo
    Level 42  
    Nie masz w FF jakiegoś programu do blokowania reklam?
  • #13
    iagre
    Level 35  
    Po próbie uruchomienia filmu kliknij na nim PPM i zobacz czy masz zaznaczone „Odtwórz”i „Pokaż wszystko”, wejdź do ustawień Flasha i zobacz czy masz jakieś limity przechowywania danych (zakładka „magazyn lokalny”).

    Nie odtwarzają się tylko filmy czy również inne animacje? Może masz jakiś dodatek „turbo” przyspieszający ładowanie stron kosztem ilości i jakości treści (podobne do „Opera Turbo”)?
    Filmy nie odtwarzają się na wszystkich stronach czy tylko na niektórych?
    Jeśli na kompa ściągniesz na kompa plik FLV i spróbujesz otworzyć go Firefoxem to co się wtedy dzieje?
  • #14
    berix24
    Level 13  
    11111olo wrote:
    Nie masz w FF jakiegoś programu do blokowania reklam?


    Mam adblock plus

    Dodano po 12 [minuty]:

    iagre wrote:
    Po próbie uruchomienia filmu kliknij na nim PPM i zobacz czy masz zaznaczone „Odtwórz”i „Pokaż wszystko”, wejdź do ustawień Flasha i zobacz czy masz jakieś limity przechowywania danych (zakładka „magazyn lokalny”).


    Gdy klikam PPM na filmiku w menu kontekstowym pojawiaja mi sie tylko opcje: ustawienia, Ustawienia globalne i Adobe Flash Player informacje. Gdy w nie wchodze nie mam tam takich opcji jak piszesz..

    iagre wrote:
    Nie odtwarzają się tylko filmy czy również inne animacje? Może masz jakiś dodatek „turbo” przyspieszający ładowanie stron kosztem ilości i jakości treści (podobne do „Opera Turbo”)?


    Nie mam na kompie zadnych dodatkow turbo zainstalowanych.


    iagre wrote:
    Filmy nie odtwarzają się na wszystkich stronach czy tylko na niektórych?
    Jeśli na kompa ściągniesz na kompa plik FLV i spróbujesz otworzyć go Firefoxem to co się wtedy dzieje?


    Na Youtube czy wrzuta spokojnie kazdy film ogladam. Nie dzialaja mi filmiki z onetu np ten http://wiadomosci.onet.pl/raporty/upadek-kadd...jskich-jencach-wideo,1,4832535,wiadomosc.html
    Nie wiem skad sciagnac filmik flv zeby moc go otworzyc z dysku za pomoca FF
  • Helpful post
    #15
    11111olo
    Level 42  
    ADBLOCK ładnie blokuje FLASH więc na wybranych stronach go wyłącz lub na stałe.
  • #16
    berix24
    Level 13  
    11111olo wrote:
    ADBLOCK ładnie blokuje FLASH więc na wybranych stronach go wyłącz lub na stałe.


    Dzieki rada pomogla:)