Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Aprilia Area 51 , Jest Ciepła i bez ssania nie jedzie.

bartoni7795 30 Aug 2011 21:12 2657 4
    bartoni7795
    Level 9  
    Witam. Jestem nowy na tym forum więc proszę o wyrozumiałość :).
    A więc:
    Aprilia Area51
    silnik minarelli horizontal robiłem szlif 800km temu
    jest to 2t na gaźniku , LC.
    Mój problem wygląda tak:
    Wszystko było ok do czasu . Dzisiaj chce jechać moim skuterem był zimny więc włączyłem ssanie odpalił od razu . rozgrzałem go zdjąłem ssanie i działał na równych i wolnych obrotach , nie gasł. Problem zaczął sie gdy chciałem ruszyć ma problem z ruszeniem i gdy ruszy bez ssania to do 20km/h i nie chce jechać. Jak włączę ssanie do połowy to jedzie , więc pomyślałem że jeszcze zimny(dodam że dzisiaj było 15 stopni). Więc jechałem kawałek na ssaniu po jakiś 5km wyłączyłem przy prędkości 50km/h i zaczął zwalniać tak jak by nie miał mocy , dodałem ssanie i było ok. Tak cały czas przez jakieś 50 km. Dodam że zawsze lałem benzynę 95 a ostatnio wlałem 98 dla próby i olej do dozownika wlałem taki co się powinno mieszać w baku. Dozownik na pewno podaje olej. Jaka może być tego przyczyna? I później miał problem z odpaleniem. Może to być wina niewyregulowanego gaźnika? (regulowałem 800km temu). Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam :))
  • Helpful post
    stan2300
    Level 17  
    sprawdż dysze glowną
    bartoni7795
    Level 9  
    a co może być nie tak z dyszą główną?.
    Dzisiaj jest ciepło więc zobacze jak będzie chodził i sprawdze tą dysze :))
  • Helpful post
    stan2300
    Level 17  
    dusza główna odpowiada za stosunek powietrza do paliwa jesli jest przytkana to ilosc paliwa jest za mala w stosunku do zasysanego powietrza i ty ten stosunek regulujesz ssaniem
    bartoni7795
    Level 9  
    dziekuje bardzo za pomoc :)) juz jest wszystko ok :D