Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Epson DX4400 zamiast liter drukuje jakies dziwne kwadraty

Karmellina 01 Sep 2011 15:27 2661 4
phoenixcontact
    Karmellina
    Level 2  
    Mieszkam za granica, prosilam mame o wydrukowanie instrukcji do telewizora ktory zakupila, niestety podczas drukowania zacial jej sie papier.. Wyciagnela kartke na sile i kawalek zostal jej w drukarce. Od tej pory drukarka drukuje, ale zamiast liter drukuje jakies dziwne kwadraty. Prosze o pomoc, co sie stalo i jak moge rozwiazac problem?
  • phoenixcontact
    jerry1960
    Level 36  
    Urwaną kartkę należy wyciągnąć najlepiej delikatnie. Daj skan tych kwadratów.
  • phoenixcontact
    Karmellina
    Level 2  
    Klopot polega na tym, ze tak jak napisalam, ja z daleka od mamy jestem i tu mam problem. Ja wiem ze delikatnie sie wyciaga, ona ciagnela na sile i zostal jej kawalek nie wiekszy niz 2cmX2cm, ale mowi ze go z zadnej strony nie widac, wiec nie ma czego wyciagac. Kwadraty pokazywla mi przez kamerke, obrazy czy zdjecia drukuje normalnie, a zamiast czcionki sa kwadraty i jakies kreski.. Tyle wiem. Moze byc taka mozliwosc, ze ona cos sobie poklikala podczas drukowania na kompie i pozmieniala jakies ustawienia drukarki?
    przemol1982
    Level 10  
    witam
    powinna wyciągnąć ten kawałek papieru z drukarki
    ale że dobrze drukuje fotki tzn., że raczej pozmieniała jakieś ustawienia,
    jeśli do tego nie dojdziecie to może warto będzie spróbowac powtórnie zainstalować drukarkę
    pozdrawiam
    Karmellina
    Level 2  
    dziekuje, no coz, jak bede w pl. to sprobuje sama to rozwiazac, moze rzeczywiscie wystarczy od nowa zainstalowac sterowniki, no ale juz nie bede jej o to prosila bo moze zainstaluje od nowa windowsa :) ciezko zgadnac :) dziekuje bardzo za porady, pozdrawiam