Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TL-Wr743ND brak zasięgu na zewnętrznej antenie

max103322 01 Sep 2011 19:14 1498 5
  • #1
    max103322
    Level 1  
    Witam
    Temat był już poruszany lecz nie znalazłem na niego odpowiedzi. Problem polega na tym że podczas konfiguracji tego Acces Pointa TL-WR743ND na zewnętrznej antenie typu "jaga" nie znajduje mi ani jednej sieci. Przy standardowej krótkiej łapie jedną. Nadmieniam że kabel do anteny ma długość 8 metrów i wraz z anteną jest na 100 procent sprawny. "jaga" po podłączeniu bezpośrednio do karty WIFI w kompie również TP Linka pracującej w tym samym standardzie co ten AP znajduje ponad 10 sieci w tym moją. Nie bardzo rozumie o co chodzi. Wgrałem najnowszego upgrade lecz problemu to nie rozwiązało. Może któryś szanowny kolega rad będzie podzielić się swoją wiedzą na ten temat. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    tygrysekpl5
    Level 2  
    właśnie kupiłem taki router i też mam problem z tym że nie wykrywa mi sieci..
  • #3
    jimasek
    Moderator of Networks, Internet
    APClient Router w konfiguracji?
  • #4
    tygrysekpl5
    Level 2  
    tak APClient Router w konfiguracji. TL-Wr743ND widzi tylko jedną moją sieć w domu a próbuje złapać coś z zewnątrz i wykrywa tylko jedną z zewnątrz, a mój stary router też tplink 543G wykrywa z 15 sieci. nawet laptop z wbudowaną anteną łapie kilka. Do routera podłączyłem antene yagi i nic nie chce wykryć. A chodzi mi konktretnie żebym podłączył się tym routerem do sieci w której jestem podłączony starym.
    a Więc stary wykrywa kilkanaście sieci a nowy TL-Wr743ND tylko jedną.
  • #5
    jimasek
    Moderator of Networks, Internet
    tygrysekpl5 wrote:
    TL-Wr743ND

    Podobno ma trochę gorsze parametry radia. Oczywiście wykluczamy uszkodzenie anteny, samego kabla czy nawet routera.
  • #6
    tygrysekpl5
    Level 2  
    mojego usługodawcę internetowego nie wykrywa a gdy podłącze inny router np. tplink 543G lub appro 2405 wykrywają bez żadnego problemu w super jakości 50dBi a tplink TL-Wr743ND nic nawet sygnału przez chwile nie łapie..