Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Smart 800 CDI silnik nie zapala

ana_ana 04 Wrz 2011 22:06 2922 2
  • #1 04 Wrz 2011 22:06
    ana_ana
    Poziom 8  

    znajomy ma taki problem: smart 800 CDI nie odpala. Diagnostyka komputerowa nie wykazała żadnego błędu ale silnik nie odpala. Rozrusznik kręci normalnie, pompa paliwa podaje paliwo do pompy wysokiego ciśnienia ale dalej paliwo nie dociera do listwy. Szukaliśmy problemu na tym forum (a także na innych) ale nie znaleźliśmy podobnego wątku.

    Czy może być to jakiś problem mechaniczny z pompą? Czy też w pompie znajduje się jakiś czujnik? Czy może też problem tkwi gdzie indziej. Proszę o pomoc.

    Będę wdzięczna za odpowiedzi.

    Pozdrawiam

  • #2 04 Wrz 2011 22:16
    zeimp
    Moderator Samochody

    ana_ana napisał:
    Czy może być to jakiś problem mechaniczny z pompą?

    Jest taka możliwość.
    ana_ana napisał:
    Czy też w pompie znajduje się jakiś czujnik?

    Nie.
    ana_ana napisał:
    Czy może też problem tkwi gdzie indziej.

    Powodów niemożności uruchomienia silnika może być kilka. Zacznijcie szukać w bezpiecznikach na początek.

  • #3 05 Wrz 2011 00:57
    Pawel wawa
    Admin grupy Samochody

    Tu trzeba diagnostyki, w przeciwnym wypadku wymienicie pół auta za duże pieniądze.

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo