Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

37LG3000-ZA nie mogę wejśc w tryb serwisowy

Andrzej Ł 05 Sep 2011 15:41 3233 8
  • #1
    Andrzej Ł
    Level 21  
    Procedura 1: nacisnąć MENU na TV i pilocie w tym samym czasie - nie działa.

    Procedura 2: VOL na minimum, nacisnąć MUTE, jeszcze raz MUTE i przytrzymać, nacisnąć MENU na TV - nie działa.

    Proszę o info jeżeli są jeszcze jakieś sposoby do sprawdzenia.

    TV ma ogólnie zielony obraz w paski, OSD jest ok, trzeba skorygować opcje, zastanawia mnie czy ta usterka moze powodować blokadę trybu serwisowego.

    Przypominam, że na tym forum obowiązują zasady poprawnej pisowni. Regulamin pkt 3.1.13. [@m]
  • #2
    Adam G.
    Level 20  
    Witam

    Zobacz naciskając przycisk Ok na pilocie i klawiaturze lokalnej.
  • #3
    zbyszekskibinski
    Level 33  
    Czy zielony obraz występuje z wszystkich wejść?
  • #4
    lamer.
    Level 33  
    Andrzej Ł wrote:
    procedura 1: nacisnąć MENU na TV i pilocie w tym samym czasie-nie działa

    W tym samym czasie i przytrzymać przez 8 sekund.
  • #5
    Andrzej Ł
    Level 21  
    Dzięki !
    MENU + MENU przez 8 sekund działa.

    Obraz jest taki na wszystkich wejściach, najmniej na VGA, na czarnym tle zielone pionowe paski, czerwony , niebieski i biały kolor są czyste, OSD też ale zielone kropeczki przebijają tutaj też.
    Cały rządek zielonych kropeczek przebija najbardziej blisko lewej strony.
    Efekt ten jest jakby zalezny od rozkładu i barw kolorów na ekranie.
    Spróbuję wrzucić zdjęcia


    Oto fotki:

    1-Puste we HDMI
    2-Obraz TV analog
    3-Obraz po VGA
    4+5 Tryb serwisowy

    37LG3000-ZA nie mogę wejśc w tryb serwisowy 37LG3000-ZA nie mogę wejśc w tryb serwisowy 37LG3000-ZA nie mogę wejśc w tryb serwisowy 37LG3000-ZA nie mogę wejśc w tryb serwisowy 37LG3000-ZA nie mogę wejśc w tryb serwisowy

    Już byłeś proszony o przestrzeganie zasad pisowni, popraw to, albo wszystko wyląduje w koszu [lamer.]
  • #7
    zbyszekskibinski
    Level 33  
    Wg mnie to nie jest do skorygowania w trybie serwisowym. Dla mnie wygląda na usterkę MB. Najpierw sprawdź czy wszystkie połączenia LVDS mają pewny kontakt. Podaj numer płyty głównej.
  • #8
    Andrzej Ł
    Level 21  
    Numer płyty: LD84A/84D EAX40150702 EBU43402302
    W opcjach jest ustawiona matryca LPL, a producent matrycy to LG Display.
    Zmiana typu matrycy nic nie zmienia, też mi się zdaje ze to Tcon.
    Chciałem sie tylko upewnić że nic się nie przestawiło w opcjach.
    A wy jak obstawiacie koledzy ?
    Moderated By lamer.:

    Regulamin 3.3. Przykro mi.



    Moderated By lamer.:

    Przywracam na prośbę autora, obiecał poprawić pisownię.

  • #9
    Andrzej Ł
    Level 21  
    Wymiana T.con-a rozwiązała problem.
    TV naprawiony