logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dysk padł nie widać partycji poza zastrzezonej przez system.

homman 07 Wrz 2011 18:23 1771 7
REKLAMA
  • #1 9904500
    homman
    Poziom 26  
    Ocena: 78
    Dysk zawiesza biosa i windowsa. A także DMDE. Padł nagle.

Tesli podłączę go pod usb. pojawia się partycja zastrzeżona przez system i żadna inna. Dmde pokazuje cały czas dostęp do urządzenia.
    Jeśli odłączę dysk pojawia się komunikat o niesformatowanych 2 partycjach.

Co robić... jak sformatować dysk i odzyskać dane.
  • REKLAMA
  • #2 9904546
    adamadi33
    Poziom 43  
    Ocena: 251
    Odzyskać dane może jakiś serwis zajmujący się tym.Po upadku dysku twardego, uszkodzony dysk jest na amen.
  • REKLAMA
  • #3 9904562
    homman
    Poziom 26  
    Upadku nie było. Właśnie dziwi mnie że padł. jedynie nie było bezpiecznego usunięcia. I po prostu po podłączeniu zamula system. Jakoś nagrać na nowo system plików albo sam nie wiem.
  • REKLAMA
  • #5 9907231
    homman
    Poziom 26  
    Samsung hm160hc

Udało mi sie hiron bootem skasowac mbr. Teraz idzie programem samsunga low lewel format. Coś bije glowica o dysk. Ale moze sie uda cos przywrocic
  • #7 9907369
    homman
    Poziom 26  
    jakieś dane ??

ale widze ze format trwa 4h i stoi na 50 % wiec z dysku nici
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Dysk twardy Samsung HM160HC przestał działać, co skutkuje brakiem widocznych partycji poza zastrzeżoną przez system. Po podłączeniu do komputera dysk powoduje zawieszanie BIOS-u i systemu Windows. Użytkownik próbował użyć programu Hiron Boot do usunięcia MBR oraz przeprowadzał formatowanie niskopoziomowe, jednak proces formatowania utknął na 50%. Istnieją obawy, że dysk jest uszkodzony mechanicznie, co może uniemożliwić odzyskanie danych. Użytkownicy sugerują skorzystanie z usług profesjonalnych serwisów odzyskiwania danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA