Witam. Mam problem z ww pralka. Przestała kręcić bębnem. Facet z serwisu pokręcił głową stwierdził że to moduł wycenił na 1000zł zainkasował 100zł za wizytę. W module był przepalony bezpiecznik, nowy eksplodował. Winowajcą okazał się scalak STK621-140 zamiennik IRAMS10UP60B udało mi się nabyć takie cudo. Po wymianie radość była krótka pralka owszem kręci lecz nie tak jak bym sobie życzył.
Musze dodać że jest tam silnik trójfazowy sterowany tym układem. Ale do rzeczy pusta pralka kręci tylko ma problem ze startem, załadowana ni huhu szarpie i tyle jakby nie miała siły.
Nie mam pojęcia co jeszcze padło silnik raczej sprawny (na oko jak nowy uzwojenie wygląda idealnie) Nie jest to moja pralka lecz ciekawość nie daje mi spokoju nie lubię się poddawać.
Uprzejmie proszę o pomoc
Musze dodać że jest tam silnik trójfazowy sterowany tym układem. Ale do rzeczy pusta pralka kręci tylko ma problem ze startem, załadowana ni huhu szarpie i tyle jakby nie miała siły.
Nie mam pojęcia co jeszcze padło silnik raczej sprawny (na oko jak nowy uzwojenie wygląda idealnie) Nie jest to moja pralka lecz ciekawość nie daje mi spokoju nie lubię się poddawać.
Uprzejmie proszę o pomoc