Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

brak sterownika kontrolera sieci realtek

teresa1984 10 Sep 2011 16:44 4853 8
    teresa1984
    Level 9  
    Witam wszystkich i prosze o pomoc bo mnie za chwile trafi kupiłem używanego lapka i oczywiscie bez sterów zainstalowałem viste 32 bit i brakuje mi sterów do kontrolera sieci od razu napisze że na stronie toshiby nie ma moj model to toshiba satellite a200-1ae karta sieciowa realtek rtl 8101 Famili PCI-E mam nadzieje ze dobrze mysle ze po zainstalowaniu tych sterów znajdzie sie internet :)
    jimasek
    Moderator of Networks, Internet
    Link
    Tego próbowałeś?
    Link
    albo coś z tego :)
    teresa1984
    Level 9  
    chodzi mi o sterownik do internetu mam wykrzyknik przy kontroler sieci i kontroler pamieci masowej realteka mam zainstalowanego
    jimasek
    Właśnie podałem ci linki do sterowników LAN czyli karty sieciowej!
    Ściąg i zainstaluj sobie jeszcze sterowniki do chipsetu.
    teresa1984
    Level 9  
    jestem troche mało obyty w temacie nie wiem który dokładnie ster do chipetu jak bys mugł napisac który odpowiada za kontrolera sieci bede wdzieczny
    jimasek
    Nie wiem co siedzi dokładnie w twojej maszynie. Ściąg sobie jakiś programik do rozpoznawania sprzętu (np. everest) i wtedy dobierz odpowiednie sterowniki. Włącz myślenie i pokombinuj :)
    teresa1984
    Level 9  
    no kombinuje juz drugi dzien i nic kotrolera sieci jak nie było tak nie ma i co gorsza nie ma na tej zasranej stronie toshiby tych sterów mam model toshiba satellite -1AE realteka zainstalowałem ale kontroler sieci nadal nie jest zainstalowany i kontrolera pamieci masowej tez nie model jest starszy i nie wiem gdzie mógłbym szukac jeszcze tych sterów dzieki za checi
    jimasek
    Wiem że jest starszy ale wszystkie sterowniki znajdują się na stronie producenta.
    Strona ze sterownikami dla Vista 32bit

Tylko instalować :) Zawsze korzystam ze strony producenta i jakoś nie było nigdy problemów. Chyba że to uszkodzenie sprzętu w twoim komputerze.
    teresa1984
    Level 9  
    no i właśnie na tej stronie nie ma do mojego lapka próbowałem pobrac chip set utility
    i nie ma do mojego modelu

Dodano po 18 [minuty]:

nie ma nikt wiecej pomysłów gdzie to moge znalesc