Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

AVR Studio 5 brak opcji do wyboru przy tworzeniu projektu

galczys 10 Sep 2011 19:42 1619 5
    galczys
    Level 12  
    Witam

Zainstalowałem sobie dzisiaj na laptopie AVR Studio 5 i ku mojemu zdziwieniu przy próbie stworzenia nowego projektu nie było było do wyboru żadnej opcji pod zakładka AVR GCC przez co nie można utworzyć żadnego projektu.
    Żeby nie było że jestem leniwy to znalazłem ten wątek gdzie dokładnie taki sam problem jest opisany, niestety został zamknięty. Klik
    Rozwiązanie tam tam znalezione może i jest dobre, pod warunkiem ze dysponuje się wersją beta tego programu. A poza tym nie mam ochoty reinstalować tego dzisiaj po raz 5.
    Jak kiedyś instalowałem AVR Studio 5 na stacjonarce to nie miałem tego problemu.
    Wie ktoś może co jest tego przyczyną i był by mi w stanie szybko pomóc.

Z góry dziękuję za pomoc.
    User removed account
    User removed account  
    galczys
    Level 12  
    niestety nic to nie pomogło
    User removed account
    User removed account  
    mirekk36
    Level 42  
    Proponuję zapomnieć o kocim AVR Studio 5. I jeśli chcesz szybko i efektywnie programować procki AVR to zainstaluj albo starszą wersję AVR Studio4 + ostatni WinAVR albo - jeśli zależy ci na prawdę na dobrym środowisku (IDE) to skorzystaj z ECLIPSE. Bo z AVRS5 nawet jak ci ruszy to potem i tak się jeszcze przejedziesz. Proponuję także poszukać na samej elektrodzie tematów gdzie nie raz już opisane są babole jakie zawiera AVRS5 (niestety totalna niedoróbka ATMEL'a - a szkoda) ... może kolejna wersja będzie lepsza - a może w końcu spełnią się obietnice twórców WinAVR i wypuszczą jednak kolejną wersję swojego toolchaina.
    h1tman
    Level 11  
    rozwiązaniem jest:

Issue: The New Project Dialog doesn’t show C or C++ projects

Źródło

Nie widzę sensu w kopiowaniu strony, do której podajemy link.
    Post edytowałem.
    [zumek]