Cytat: Oznacza to, że płyty które posiadały taką funkcję fizycznie nie uruchomią ją już programowo!!!
Ten problem był już poruszany na kilku forach i tutaj chyba też.
Pomyślałem, że zawsze można skorzystać ze starszych sterowników, być może za bardzo kombinuję i to też nie zda egzaminu.
Cytat: Odkładając 30gr dziennie (o ile komputer pracuje tyle co mój czyli 14h dziennie) zaoszczędzisz aby zapłacić rachunek za prąd. W skali roku daje to 95zl.
Wymiana sprzętu jest nie adekwatna do osiągniętego wyniku.
Pozwól, że to już sam ocenię, ok?
Cytat: Tak poza tematem. Nie kupuję się hi-endowej karty graficznej aby potem oszczędzać na prądzie. To tak jakby kupić sobie Impreze i postawić ją w garażu bo nie ma się pieniędzy, żeby ją zalać.
Przeznaczenie tej karty było inne początkowo i teraz pracuje w komputerze non stop, a początkowo nie brałem tego pod uwagę, bo pracowała w innym kompie i do innych zastosowań.
Cytat: A ten miernik Zalmana można sobie w buty wsadzić bo nie mierzy poboru gdy karta jest w trybie low-power/idle i nie pobiera napięcia z 6-pin PCI-E a tylko z samego gniazda PCI-E 16x.
Mylisz się

zajrzyj na stronę zalmana i zapoznaj się z pdf-em, zobaczysz co mierzy. Nie wiem jak wyobrażasz sobie pomiar z gniazda na płycie?
Miernik sprawdzałem z watomierzem i pomiar był bardzo zbliżony. Watomierz 44,8W a Zalman 45W pokazywał. Przy trybie 3D wynik był identyczny w obu urządzeniach.