Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

New Holland 8670 problem z podnośnikiem

leszek198102 08 Paź 2011 15:29 14984 37
  • #31
    leszek198102
    Poziom 8  
    Witaj Walker! Wisz tam nic nie słychać w tej pompie, żeby coś stukało! Sam już nie wiem! bo w poniedziałek mają przyjechać z serwisu i sprawdzić, żeby na 100% było wiadome, ze to pompa zła! A ty jak sadzisz po tym wszystkim co ci pisałem! To faktycznie może być pompa czy to jeszcze inna sprawa wchodzi w grę!!??? jutro wieczorem może uda mi się zrobić foto to ci wyśle na maila ok?! słuchaj a ile ty byś chciał za swoją pompę! a może jakoś telefonicznie byśmy się zgadali albo na skypa?! pozdrawiam i cisze się, ze jesteś!!!
  • #32
    wal-ker
    Poziom 33  
    Mysle ze coś ci mechanicy z serwisu wiedzą.Możliwe ze pompa jest uszkodzona lub jej naped(frezy w kole zebatym zazebionym w skrzyni .)Tylko sprawa w tym co jest uszkodzone.
    Mogla peknąc sprezyna odchylające tarcze sterującą
    Mogł peknąc pierscien zabierak tłoczkow
    kawałeczek metalu zarysował mosieżny pierscien sterującyprzepływem.
    Sama pompa(zestaw tłoczków z blokiem cylindrów jest niezniszczalny.Tylko zyżywa sie z czasem.
    Wyjąc tą pompe i rozebrac jak masz zdjete kolo to pół godziny roboty.Obejrzec frezy napedu a jak sa dobre to odkręcic tylny dekielek i wszystko jasne....
    Jak serwisanci stwierdza ze to na pewno pompa to ja rozbierz . To proste jak ....
    Znajdz mnie na skypie : darek.myszor (darek kropka myszor) tak ok 20 polskiego czasu.
  • #33
    leszek198102
    Poziom 8  
    Witaj! rozebrałem pompe! i tak sprężyna pod tarczą ok! ten pierścień mosiężny jest trochę porysowany! ale czy to by tak mocno wpłynęło że nagle przestał podnosić! dziś zanim rozebrałem to jeszcze raz uruchomiłem cięgnik to dopiero jak mu zwiększyłem obroty do 1700 to zaczął lekko podnosić! wysyłam zdjęcie!
  • Pomocny post
    #34
    wal-ker
    Poziom 33  
    Te zdjecie to pichotą idzie?
  • #35
    leszek198102
    Poziom 8  
    a możemy na skypa pogadać?

    Dodano po 1 [minuty]:

    ja coś nie mogę się do ciebie dodzwonić

    Dodano po 1 [minuty]:

    zadzwoń!!!

    Dodano po 29 [minuty]:

    Coś nie mogę tych zdjęć wysłać! a słuchaj czy przez ten dziurawy symering może nie działać pompa jak powinna? jak możesz to zadzwoń na skypa!
  • #36
    Pałka
    Poziom 2  
    Witam. Ja mam New Hollanda TD95 i od pewnego czasu zapalała mi się kontrolka która w instrukcji obsługi opisana jest:
    "Niskie ciśnienie oleju przekładniowego" - Sygnalizuje niskie ciśnienie w układzie smarowania olejem przekładniowym. Zatrzymać silnik i zbadać przyczyny takiego stanu.
    Zacząłem więc szukać przyczyny: Przeszukałem cały ciągnik w poszukiwaniu ewentualnych wycieków oleju, zbadałem bezpieczniki, dolałem odpowiednią ilość oleju tak, że stan był na max-a i jedno wielkie nic. Po kilku dniach szukając wszystkich możliwych ewentualnych przyczyn zapalenia się kontrolki, gdy miałem już wzywa serwis okazało się iż świeci się ona dlatego, że jest za niski poziom płynu hamulcowego w pojemniczku zlokalizowanego z tyłu głęboko pod kabiną. W instrukcji obsługi traktora nie ma nawet najmniejszej wzmianki o możliwości zapalenia się tej właśnie kontrolki w tej sytuacji. Mam nadzieję że moje info komuś pomoże.
  • #37
    patryk_pluznica
    Poziom 3  
    Witam
    Mam podobny problem z new hollandem 8670 tzn podnośnik podnosi zestaw uprawowo-siewny (dość ciężki około 3000kg) na około 70-80 % zależy "jak mu się chce" gdy jadę z włączonym przyciskiem od maksymalnego podnoszenia to jak się bujnie na jakiejś dziurze to podniesie do nawet 99 dodatkowo jak na postoju z podniesionym na te 80 % ruszam dźwigniami od hydrauliki zewnętrznej to siewnik stopniowo skokowo podnosi się wyżej. Ma ktoś jakiś pomysł co może byś przyczyną? Oczywiście poziom oleju w normie.
  • #38
    marzibi
    Poziom 1  
    WAL-KER
    mam problem z podnośnikiem TUZ, błąd F024 czyli wymagana jest kalibracja TUZ'a. Mam procedurę z książki serwisowej ale ta nie działa, krok który mówi o przełączeniu dźwigni z pozycji opuszczanie na podnoszenie powinien powodować podniesienie ramion tuza, ale tak się nie dzieje (mode 11). Czy może masz takową procedurę, dodam, iż jest to ciągnik FORD 8870 z pełnym EHR, może jakieś inne rady? Dzięki z góry