Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmywarka adg 7440/1 Whirlpool ciągle pracuje pompa główna oraz pomka.

romanbig 23 Sep 2011 15:35 4642 7
  • #1
    romanbig
    Level 10  
    Witam wszystkich.
    Mam problem ze zmywarką Whirlpool adg 7440/1.
    Po włączeniu jakiegokolwiek programu włącza się pompka wylewająca i pompa główna. Po kilku minutach zaczyna piszczeć i mruga dioda 4x przerwa i znów 4x itd. Czy ktoś miał już taki problem?
  • #2
    movzx
    Level 39  
    Jest woda na dnie? Jak nie ma - do sprawdzenia pompa główna czy nie zatarta.
  • #3
    romanbig
    Level 10  
    Nie pobiera wody, w zmywarce też nie ma wody. Pompa pracuje poprawnie.
  • #4
    movzx
    Level 39  
    jdksclhsdv wrote:
    Pompa pracuje poprawnie

    A sprawdziłeś to w jaki sposób?

    Masz na dnie po prawej czarną kratkę? Pewnie nie, ale sprawdź bo są różne mutacje tych zmywarek.
  • #5
    romanbig
    Level 10  
    pompę sprawdziłem w prosty sposób,odłączyłem pompkę ,wlałem wodę /czajnikiem/ i włączyłem zmywarkę.Pompa pracuje lekko i ciśnienie jest duże /na słuch/.A żadnej czarnej kratki niema.
  • #6
    movzx
    Level 39  
    Skoro upierasz się że pompa jest dobra - to moduł. Zakładam że próbowałeś kasować błąd.
  • #7
    romanbig
    Level 10  
    też myślę że moduł..Sprawdzałem wszystko po kolei /elektrozawór,czytnik przepływu wody, czujnik,pompkę,pompę,grzałkę,nie wiem o czym mogłem jeszcze zapomnieć ?tam nic więcej nie ma/Nie wiem ile kosztuje moduł?
  • #8
    romanbig
    Level 10  
    kupiłem nowy moduł i sprawa załatwiona.Dzięki za zainteresowanie.