Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Bluescreen samsung rv520 (win7)

juzef95 23 Wrz 2011 23:37 1577 6
  • #1 23 Wrz 2011 23:37
    juzef95
    Poziom 9  

    Witam jak zwykle, tak jak w temacie a mianowicie po tym jak wyswietlił się bluescreen zresetowałem notebooka guzikiem zasilania i jak juz sie włączył to moim oczom ukazał sie raport błędu:
    Podpis problemu:
    Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen
    Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.768.3
    Identyfikator ustawień regionalnych: 3079

    Dodatkowe informacje o problemie:
    BCCode: c5
    BCP1: FFFFF810030009B0
    BCP2: 0000000000000002
    BCP3: 0000000000000000
    BCP4: FFFFF80002FA5070
    OS Version: 6_1_7600
    Service Pack: 0_0
    Product: 768_1

    Pliki pomagające opisać problem:
    C:\Windows\Minidump\092311-13837-01.dmp
    C:\Users\Ali\AppData\Local\Temp\WER-27393-0.sysdata.xml

    Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0415


    Mówiąc szczerze nie wiele mi to mówi, lecz może mogę jakoś pozbyć się tego niechcianego chwasta, żeby w przyszłości to się nie pojawiło. Z góry dziękuje a jak zapomniałem podac jakiejś podstawowej informacji to proszę o przypomnienie :) A i dodam że laptopa mam tydzien i jest nowiutki z media markt

    0 6
  • #2 24 Wrz 2011 07:25
    Matuzalem

    Poziom 43  

    Debugging Tools for Windows, w dziale FAQ omawiany, pozwoli Ci sprawdzić co w *.dmp jest wskazane jako przyczyna. W konsekwencji zaś znajdziesz punkt zaczepienia.

    0
  • #3 24 Wrz 2011 10:23
    juzef95
    Poziom 9  

    Zrobiłem jak radziłeś ot efekt lecz mi oczywiście to nic nie mówi, prosze o pomoc ;)

    Jak by ktos sobie życzył: http://wklej.org/hash/0e8f657a065/


    Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.12.0002.633 AMD64
    Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


    Loading Dump File [C:\Windows\MEMORY.DMP]
    Kernel Summary Dump File: Only kernel address space is available

    Symbol search path is: *** Invalid ***
    ****************************************************************************
    * Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *
    * Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *
    * After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *
    ****************************************************************************
    Executable search path is:
    *********************************************************************
    * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
    * *
    * The Symbol Path can be set by: *
    * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
    * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
    * using .sympath and .sympath+ *
    *********************************************************************
    *** ERROR: Symbol file could not be found. Defaulted to export symbols for ntkrnlmp.exe -
    Windows 7 Kernel Version 7600 MP (2 procs) Free x64
    Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS Personal
    Built by: 7600.16841.amd64fre.win7_gdr.110622-1503
    Machine Name:
    Kernel base = 0xfffff800`02e01000 PsLoadedModuleList = 0xfffff800`0303ee70
    Debug session time: Fri Sep 23 23:16:19.117 2011 (UTC + 2:00)
    System Uptime: 0 days 0:00:15.475
    *********************************************************************
    * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
    * *
    * The Symbol Path can be set by: *
    * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
    * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
    * using .sympath and .sympath+ *
    *********************************************************************
    *** ERROR: Symbol file could not be found. Defaulted to export symbols for ntkrnlmp.exe -
    Loading Kernel Symbols
    ...............................................................
    ................................................................




    .............
    Loading User Symbols

    Loading unloaded module list
    ...
    *******************************************************************************
    * *
    * Bugcheck Analysis *
    * *
    *******************************************************************************

    Use !analyze -v to get detailed debugging information.

    BugCheck C5, {fffff810030009b0, 2, 0, fffff80002fa5070}

    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for mssmbios.sys
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for rdyboost.sys
    ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

    *************************************************************************
    *** ***
    *** ***
    *** Your debugger is not using the correct symbols ***
    *** ***
    *** In order for this command to work properly, your symbol path ***
    *** must point to .pdb files that have full type information. ***
    *** ***
    *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not ***
    *** contain the required information. Contact the group that ***
    *** provided you with these symbols if you need this command to ***
    *** work. ***
    *** ***
    *** Type referenced: nt!_KPRCB ***
    *** ***
    *************************************************************************
    *************************************************************************
    *** ***
    *** ***
    *** Your debugger is not using the correct symbols ***
    *** ***
    *** In order for this command to work properly, your symbol path ***
    *** must point to .pdb files that have full type information. ***
    *** ***
    *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not ***
    *** contain the required information. Contact the group that ***
    *** provided you with these symbols if you need this command to ***
    *** work. ***
    *** ***
    *** Type referenced: nt!_KPRCB ***
    *** ***
    *************************************************************************
    *************************************************************************
    *** ***
    *** ***
    *** Your debugger is not using the correct symbols ***
    *** ***
    *** In order for this command to work properly, your symbol path ***
    *** must point to .pdb files that have full type information. ***
    *** ***
    *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not ***
    *** contain the required information. Contact the group that ***
    *** provided you with these symbols if you need this command to ***
    *** work. ***
    *** ***
    *** Type referenced: nt!_KPRCB ***
    *** ***
    *************************************************************************
    Probably caused by : Pool_Corruption ( nt!ExFreePool+1f0 )

    Followup: MachineOwner
    ---------

    0
  • #4 24 Wrz 2011 10:51
    Matuzalem

    Poziom 43  

    Zacznij od testu pamięci (to najprostsze i jednocześnie narzucające się najbardziej). - Test co najmniej w jednym pełnym przebiegu lub do czasu skazania pierwszego błędu.
    Gdyby okazało się, że od tej strony wszystko w porządku, to lista możliwych przyczyn jest szeroka - od oprogramowania - np. AV - przez dysk do zasilania (to tylko przykłady), więc będzie trochę sprawdzania.

    0
  • #5 24 Wrz 2011 10:53
    juzef95
    Poziom 9  

    Matuzalem napisał:
    Zacznij od testu pamięci (to najprostsze i jednocześnie narzucające się najbardziej). - Test co najmniej w jednym pełnym przebiegu lub do czasu skazania pierwszego błędu.
    Gdyby okazało się, że od tej strony wszystko w porządku, to lista możliwych przyczyn jest szeroka - od oprogramowania - np. AV - przez dysk do zasilania (to tylko przykłady), więc będzie trochę sprawdzania.



    Chodzi ci o test pamięci gdy włączam komputer to delete ... tak? już robiłem i nic wszystko w jak najlepszym porządku, dysk skanowałem hd tune'm to co jeszcze i jak mogę sprawdzić. :) Aha no i przed chwilą wyrzuciłem wszystko co wetknął mi do kompa samsung.

    0
  • #6 24 Wrz 2011 11:08
    Matuzalem

    Poziom 43  

    juzef95 napisał:
    Chodzi ci o test pamięci gdy włączam komputer to delete ... tak?


    Nie bardzo mi wynika coś zrobił - jeżeli to było bootowanie z zewnętrznego nośnika i memtest, to tak - o to mi chodziło.

    PS.
    Wrzuć w Google Pool_Corruption i przejrzyj wyniki, znając swą konfigurację i programy łatwiej będzie Tobie coś skojarzyć.

    0
  • #7 24 Wrz 2011 12:15
    juzef95
    Poziom 9  

    no sprawdzanie pamieci pod czas startu systemu wcisnąć "delete" potem tab (foto na dole) i pytam czy to o to chodziło. i przepraszam ale co wrzucic i w jakie google pool_coruption? Nie wiem co to.

    Bluescreen samsung rv520 (win7)

    0