Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Plazma Philips 32FD9944/01S chassis FM23 czy sam ekran powinien się włączyć

orion 30 Sep 2011 21:18 3262 6
    orion
    Level 23  
    Witam Jak w temacie Do naprawy trafił sam ekran bez tunera pierwszy raz mam taki na stole stąd moje pytanie czy sam ekran powinien się włączyć czy nie .Uszkodzony był jeden z zasilaczy .Po włączeniu terkotały przekaźniki .Wymieniłem elektrolity i przetwornica zaczęła normalnie pracować . Teraz po włączeniu do sieci świeci dioda na czerwono a jak nacisnę power na pilocie to zapala się zielona i po kilku sekundach zaczyna migać na czerwono .Nic więcej nie można zrobić .

Przypominam, że na tym forum obowiązują zasady poprawnej pisowni. Regulamin pkt 3.1.13, pkt 3.3. [lamer.]
    orion
    Level 23  
    Podłączałem komputer i też się nie włącza .Ten panel ma 2 wejścia vga i wyjście rc-out do komunikacji z tunerem i to wszystko i stąd moje pytanie czy czy on się włączy jak niema komunikacji z tunerem czy nie ? czy może w dalszym ciągu mam coś uszkodzone .Tuner jest dość daleko i nie mam możliwości go podłączyć
    lamer.
    Level 33  
    orion wrote:
    i wyjście rc-out do komunikacji z tunerem

Wedle instrukcji rc-out nie jest wykorzystane do podłączenia z tunerem.
    Jarecki669
    Level 21  
    Musi się włączyć bez tunera i bez sygnału na wejściu VGA. Masz usterkę. Mam taki sam w domu, sprawdziłem.