Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lark FreeBird 43.1 - Aktualizacja mapy

mateusz3939 01 Oct 2011 17:20 15572 1
    mateusz3939
    Level 9  
    Witam,

Mam wyżej wspomnianą nawigację i chciałbym zaktualizować mapę. Mapa jaka jest aktualnie wgrana to "MapaMap Top". Wchodziłem na strone producenta Larka i na stronę Mapy. Na stronie producenta chciałem pobrać oprogramowanie do podłączenia do komputera nawigacji ale przy instalacji wyskakuje mi że mam niekompatybilną wersję systemu ( nawigacja i soft powstał pewnie na system XP bądz vista a ja mam win7). Natomiast na stronie MapaMap napisane że aktualizacja kosztuje bodajże 59 zł. Ogólnie moje pytania ;):

- skąd mogę wziąć oprogramowanie do podłączenia nawigacji
    - czy da się w ogóle ją zaktualizować a jeśli tak czy trzeba koniecznie płacić za tą aktualizację
    - no i jakiś skrót tej aktualizacji, chociaż zarys żebym wiedział od czego zacząć jeśli ktoś wie. (Nie mam ani pudełka do niej bo znajomy przyjechał z daleka i przywiózł tylko nawigację i chciał by ja zaktualizować a sam tego na pewno nie zrobi ;)

Pozdrawiam i czekam na pomoc ;)
  • Helpful post
    Pontikos
    Level 38  
    Aktualizacje MapyMap mozna pobrac online lub zamowic na e-mail lub na nosniku CD. Nie trzeba instalowac z poziomu WWW. Dlaczego nie skorzystac z tej opcji?

Placic trzeba wtedy, kiedy ne obowiazuje cie juz bezplatna aktualizacja. Ta informacje masz dostepna po zalogowaniu na konto uzytkownka (rejestracja na podstawie numeru seryjnego urzadzenia - na nalepce).

Link do najnowszej MapyMap TOP moge podac, jest tez dostepna w Sieci, ale i tak jej nie zainstalujesz, nie majac kodu aktywacji - dostepny po zalogowaniu na konto uzytkownika :)