Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Guitarface II i dziwne zakłócenia

kriss266 03 Oct 2011 17:51 1356 1
    kriss266
    Level 1  
    Witam,
    Mam problem z działaniem interfejsu gitarowego USB Guitarface II firmy Miditech do którego podłączam mikrofon pojemnościowy z fantomem +48V na nowym komputerze. Dodam że do poprawnego działania wymaga odpowiednich sterowników ASIO które są dostępne na stronie producenta (www.miditech.de).

Po podłączeniu i zainstalowaniu sterowników bez podłączania jakichkolwiek urządzeń do interfejsu poza słuchawkami słychać w jednej słuchawce dziwny dźwięk, który przypomina wybijający rytm metronom zmieniający od czasu do czasu prędkość. Przy nagrywaniu np. wokalu dźwięk jest bardzo mocno zniekształcany, odrobinę metaliczny i przy mocniejszym sygnale to tzw. pykanie narasta.

zarówno mikrofon, kable i sam interface został sprawdzony na innym sprzęcie, działał bez zarzutów.

oto konfiguracja komputera:
    procesor: Intel Core i5 760
    płyta główna: Asus P7P55D-E LX P55 s.1156
    pamięć ram: Patriot Viper Xtreme DDR3 2x4GB CL8 1600 (PX538G1600LLK)
    spoko2
    Level 10  
    Miałem to samo. Męczylem się perę dni. Muszę przyznać że konfiguracja jest chyba na tą chwilę niemożliwa . Też mam ASUSA z serii K52 (karta conexant) Głośniki lub słuchawki pukają jak metronom, dźwięk nagrywany jest piszczący i niewiadomo jeszcze jaki. Sprawę jednak rozwiązałem - wysłałem do firmy miditech prośbę o starszy sterownik - miditech_guitarface_X64_2.8.36. Dostępne na stronie firmy ploytec byly demo. Słychać było bipnięcie co 30 sekund. Dostałem sterowniki po 24 godzinach (ukłony dla firmy)w pełnej wersji, zainstalowałem je i teraz jest wszystko poprawnie. Oryginalne nie pasują a na starszych nieoryginalnych jadę. Zobacz czy ich nie ma wśród innych driverów np od audioface. U mnie poprawnie działa na win7 66x.