Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie działa sterowanie bram±.

KLONIK06 05 Oct 2011 22:08 3826 6
  • #1
    KLONIK06
    Level 11  
    Witam,

    nie wiem co sie stało, po prostu przestała działać brama. Nawet nie wiem jakiej firmy, kto¶ przyjechał zamontował nie ma do tego żadnych papierów nawet kluczy do siłowników, działało bez zarzutu z pilota a teraz nic. Po wci¶nięciu otwierania na pilocie odbiornik reaguje w ten sposób iz słychac zał±czenie sie malutkiego przekaĽnika w nim i to wszystko. Jak było wszystko dobrze.. to w momencie przechodzenia w polu czujek reagowały nawet jak brama była zamknęta teraz nie słychać tego przekaĽnika od nich.
    Proszę poradĽcie co¶, nawet nie wiem jak mam sie do tego zabrać, a w nastepnym tygodniu przychodza ludzie robić podjazd a tu nie ma jak wej¶ć, bo nie moge siłowników przestawić na ręczne otwieranie. załaczam zdjęcia, zasilanie jest transformatorek daje 24V bezpieczniki sprawne.
    Nie działa sterowanie bram±.
    Nie działa sterowanie bram±.
    Nie działa sterowanie bram±.
  • #2
    opamp
    User under supervision
    Po pierwsze kluczyk do sterownika po drugie dokładny model podaj. Nikt nie jest wróżbito.
  • #3
    KLONIK06
    Level 11  
    Witam, dzi¶ znalazłem że jest to sterowanie proteco Q60a
  • #5
    KLONIK06
    Level 11  
    Witam, dziękuję za pomoc.. w tej centrali wy¶wietla się FH czyli według tabeli co¶ z czujkami ruchu.. jak mam to sprawdzić albo pomin±ć ?
  • #6
    lornik
    Level 10  
    W instrukcji opisane s± styki. Do sprawdzenia s± przewody do fotokomórek lub same fotokomóki. Albo zepsuł się przekaĽnik na fotokomórce albo uszkodził kabel, gdyż styki do jakich sie je podł±cza musz± być cały czas zwarte (NC). Rozwarcie powoduje bł±d - to my¶lę, że jest tak na wszelki wypadek - inaczej nie wiedziałby¶ że się uszkodziły :)

    Sprawa wydaje się prosta do zdiagnozowania - miernik i wszystko jasne :)
  • #7
    KLONIK06
    Level 11  
    Witam, sprawdziłem poł±czenia kablowe i styki na czujkach , wszystko sprawne. Po konsultacji z firma Proteco ( bardzo miły Pan serwisant ) okazało się, że w centrali uszkodzone jest wej¶cie czujek. wysłano mi now± i po problemie. Dziękuję wszystkim za pomoc.