Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Acer Aspire 6935g nie włącza się

KilerKill 06 Oct 2011 11:41 1734 6
    KilerKill
    Level 10  
    A więc mój problem polega na tym, że mój Acer stoi cały czas na pierwszym ekranie startowym, gdzie widać tylko napis f2 enter to BIOS i do BIOS-u nie chce wejść, i dalej też nie idzie. Nie oddaje żadnych dźwięków. Nie wiem co to może być. Może ktoś zna przyczynę lub miał podobny problem? Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
    beloved
    Level 10  
    Ja bym odłączył wszystko, co się da, tj. dysk, napęd DVD, zmienił RAM, wyjął baterię i spróbował odpalić tylko na zasilaczu. Potem tylko na baterii.
    Jeśli to nie pomaga, to zostaje płyta główna lub procesor.
    KilerKill
    Level 10  
    odlaczylem wszystko po koleji tzn dysk ramy itp to musi byc widocznie cos z plyta główną wie ktos gdzie mógłbym zamówic nowa ??
    beloved
    Level 10  
    1. Na Allegro (wpisz nazwę i numer płyty) i szukaj lub model laptopa
    2. w Google wpisz: płyty do laptopów i nazwę swojej płyty.
    KilerKill
    Level 10  
    oj szukalem i ciezko o plyte glowna na allegro do tego laptopa w jednym miejscu znalazlem ale kosztowala 1460 zl :) to troche za drogo
    danb
    Level 20  
    Po co kupować od razu nową płytę główną? Najrozsądniej bez wiedzy w zakresie serwisowania sprzętu elektronicznego oddać laptopa do serwisu. Przyczyn takiego stanu rzeczy może być wiele. Np. uszkodzony wsad kości BIOS.
    KilerKill
    Level 10  
    hmm jestem w grecji oddalem go do serwisu oni nie umieja zrobic plyty głownej mowia ze trzeba wymienic oni za cos takiego tu chca 350 euro ja juz znalazlem w polsce za 70 euro plyte