Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mercedes Actros 1840 1999 brak ogrzewania

08 Paź 2011 19:31 4549 6
  • Poziom 9  
    Witam, mam problem z ogrzewaniem w Actrosie 1840 1999 MP1 webasto wodne, wymieniony zawór od ogrzewania z przodu kabiny, gdy go rozebrałem i kręcę pokrętłem od regulacji ogrzewania wszytko pracuje, nie ma żadnych błędów. Gdy włączam webasto ciepło czuć w wężach aż do nagrzewnicy ale z niej już nie wychodzi. Proszę o pomoc , czy może jest jakiś dodatkowy zawór przy samej nagrzewnicy?
  • Poziom 41  
    Może być że jest,ogrzewanie samochodowe prawidłowo działa?Masz szybkie dojście do nagrzewnicy?
  • Poziom 9  
    właśnie chodzi o ogrzewanie w kabinie nie działa, także i webasto odpala ale wyłącza się jak by nie było obiegu bo się przegrzewa
  • Specjalista - Samochody Ciężarowe
    moze nagrzewnica zawalona i plyn nie przechodzi
  • Spec od Mercedesów
    Masz - poanalizuj sobie, bo jakoś się dzisiaj rozleniwiłem... ;)
    Mercedes Actros 1840 1999 brak ogrzewania
    Mercedes Actros 1840 1999 brak ogrzewania
  • Poziom 9  
    Zrobiłem, przy webaście jest zawór taki sam jak z przodu auta, uszkodził się po odblokowaniu wszystko ok, dzięki za pomoc.
  • Poziom 9  
    Witam
    Wymieniłem zawór trójdrożny w actrosie z 98r ponieważ nie działała mi nagrzewnica i dalej mam problem ponieważ ciepły płyn dochodzi do zaworu i rurka jest ciepła a za zaworem już jest zimna oraz chłodniczka nagrzewnicy jest zimna.
    Mam pytanie czy może ten układ jakoś się odpowietrza? Co dalej mam robić aby to ogrzewanie zaczeło działać.
    Dziękuję za odpowiedź
    Pozdrawiam Mariusz