Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

problem z ładowaniem ? polonez przygasają kontrolki

jjjanek 02 Dec 2004 13:56 1989 3
  • #1
    jjjanek
    Level 18  
    Witam serdecznie grupowiczów , znowu potrzebna pomoc a mianowicie chodzi o ładowanie w polonezie podłączyłem miernik pod akumulator powyżej 1 tys obrotów pokazuje 14,5v problem w tym ze podczas chamowania przygasają delikatnie zarówki od podswietlenia deski rozdzielczej i delikatnie zaswieca sie kontrolka od akumulatora(bardzo słabo swieci) podobnie dzieje sie z włączeniem kierunków w związku z tym mam pytanie czy w warunkach garazowych jestem sam w stanie cos z tym z robic. Dodam jeswzcze ze akumulator jest włożony nowy 60 ah silinik 1.6 gli alternator zintegrowany z regulatorem napięcia (regulator napięcia wymieniony w sierpniu na nowy),samochód jest z 2000r
  • Helpful post
    #2
    mczapski
    Level 39  
    Pewno trzeba posprawdzać połączenia przewodów (kostki) i masy. Na pierwszy rzut wygląda na wadliwe zasilanie przy pulpicie kierowcy. Gdzieś istnieje zwiększona oporność połączenia.
  • Helpful post
    #3
    leinadzs
    Level 27  
    sprawdź masy przy tablicy rozdzielczej i jeszcze zobacz czy też tak sie nie dzieje jak kręcisz kierownicą, oraz przy tylnych lampach
  • #4
    jjjanek
    Level 18  
    oki biore się w takim razie za srawdzanie troche zbawy bedzie bo jednak trzeba sciagnąc zegary ,a czy grozi to rozładowaniem akumulatora i zakonczeniem jazdy ?