Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Huawei 8515-D - nie działający dotyk.

arkwyl 09 Oct 2011 13:09 4319 3
    arkwyl
    Level 22  
    Witam,
    Posiadam telefon Huawei U8150D z systemem Android 2.2 który jest praktycznie nowy.
    Co do gwarancji jest to nagroda i niestety ten telefon nie jest objęty gwarancją.
    Podczas pierwszego uruchomienia telefon działał prawidłowo wszystkie przyciski jak i również dotyk działał (może trochę ociężale ale działał). Po wyłączeniu i ponownym włączeniu dotyk nie działa już w żaden sposób - kompletnie nic. Przyciski główny i dwa poboczne (odbierz i odrzuć) oraz zmiany wysokości dźwięku działają prawidłowo. Dostałem się do trybu recovery (odbierz + przycisk podłaszania + włącz) i wyczyściłem partycje cache (wipe cache partition) oraz ustawiłem ustawienia fabryczne (wipe data/factory reset) ale to nic nie dało i sytuacja jest taka sama.
    Co w tej sytuacji mogę zrobić i jaka część może być uszkodzona oraz jaki może być koszt naprawy?
    Z góry dziękuje za czas poświęcony na mój problem.
  • Helpful post
    grubas
    Level 40  
    Jeśli nówka telefon to może być wszystko.
    JA stawiam na uszkodzony dotyk nawet tak się dzieje w nowych telefonach prosto z pudełka. Przykładem jest nokia X3-01, C3-01. Podobny objaw do twojego.
    Naprawę trzeba zacząć od podstawienia dotyku lub jak mogą napisać inni od zmiany na początku softu ( ale nie sądzę, że nastąpi jakaś zmiana ).
    arkwyl
    Level 22  
    Dziękuje za odpowiedź. Ile orientacyjnie może kosztować wymiana panelu dotykowego?
    arkwyl
    Level 22  
    Witam.
    Telefon sam się rozwiązał. Dotyk ponownie zaczął działać.