Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Elektrolux ESL 47710 R - kłopoty z pierwszym uruchomieniem

aldwie 09 Oct 2011 16:51 3042 5
  • #1
    aldwie
    Level 2  
    Witam. Kilka dni temu zakupiłam zmywarkę elektrolux ESL 47710 R. Wszystko zostało podłączone ale niestety ona nie działa. Chciałam włączyć ja na pierwsze zmywanie (bez naczyń) i wszystko ustawiłam, wybrałam program i start. Zmywarka zaczyna pracować przez 2-3 minuty i na wyświetlaczu pojawiał się komunikat błędu i20. Ona wcale nie pobiera wody. Była ona przewożona w pozycji leżącej i nie wiem czy to może nie jest przyczyną problemu. Proszę o sugestie jaka może być przyczyna. Dziękuję i pozdrawiam
  • Helpful post
    #2
    User removed account
    Level 1  
  • #3
    aldwie
    Level 2  
    Odłączyłam od syfonu i tak na próbe podłączyłam prowizorycznie. Nalałam wodę z wiaderka do środka zmywarki i ja uruchomiłam, wówczas ona wypuściła wodę. Ale nie pobiera wody do dalszego mycia. Wyłącza się i pojawia komunikat błędu.
  • #4
    nurek_MS
    Level 11  
    Witam,

    Czy udało się rozwiązać ten problem ??

    Wczoraj podłączyłem zmywarkę i mam dokładnie to samo, nie wiem czy wzywać serwis, czy da się coś samemu zaradzić :)

    Proszę o pomoc
  • #5
    aldwie
    Level 2  
    Witam
    Tak udało nam się rozwiązać ten problem. Pod obudową zmywarki z boku jest takie czarne urządzenie do którego dostała się woda i to ona powodowała ciągle pojawiający się problem. Stało się tak ponieważ była transportowana przez nas ok 1000 km na boku i pewnie dlatego dostała się tam woda (pozostała woda z rozruchowego uruchomienia fabrycznego). Po wysuszeniu tego urządzenia problem zniknął. Mam nadzieję, że dasz sobie rade sam. Generalnie jestem bardzo zadowolona z tego sprzętu. Pozdrawiam
  • #6
    nurek_MS
    Level 11  
    Dzięki za pomoc dokładnie to samo byłe w tej zmywarce :)