Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radmor 5102 - płyta czołowa / obudowa

BackToBack 09 Oct 2011 23:11 2417 3
    BackToBack
    Level 11  
    Witam!

Szukałem po całym forum i nigdzie nic ciekawego nie znalazłem na ten temat. Chciałbym zregenerować płytę czołową na zasadzie odnowienia koloru oraz napisów. Niestety mój Radmorek ma dużą część zdrapaną i nie jestem w stanie ich odtworzyć na zasadzie skanowania i obrabiania każdej literki. Czy ktoś może posiada gotowy już plik z napisami? W zamian za to bezproblemowo mógłbym nanieść metodą sitodruku napisy na płycie czołowej.

Kolejnym pytaniem jest gdzie mogę zlecić wykonanie nowej obudowy? Na allegro stoją po 130zł co raczej mija się z celem. Czy stolarz byłby w stanie wykonać mi taką obudowę za mniejszą cenę?

Pozdrawiam
    Thunderacer
    Level 18  
    BackToBack wrote:
    Witam!

Szukałem po całym forum i nigdzie nic ciekawego nie znalazłem na ten temat. Chciałbym zregenerować płytę czołową na zasadzie odnowienia koloru oraz napisów. Niestety mój Radmorek ma dużą część zdrapaną i nie jestem w stanie ich odtworzyć na zasadzie skanowania i obrabiania każdej literki. Czy ktoś może posiada gotowy już plik z napisami? W zamian za to bezproblemowo mógłbym nanieść metodą sitodruku napisy na płycie czołowej.

Kolejnym pytaniem jest gdzie mogę zlecić wykonanie nowej obudowy? Na allegro stoją po 130zł co raczej mija się z celem. Czy stolarz byłby w stanie wykonać mi taką obudowę za mniejszą cenę?

Pozdrawiam

Aby nanieść metodą sitodruku musisz mieć maskę do tego procesu, a nie plik. Jak potrafisz wytrawić maskę, to stworzenie pliku też nie powinno stanowić dla Ciebie problemu, aczkolwiek wątpię, aby tworzenie nowej maski było opłacalne. Możesz też zlecić wykonanie renowacji do autoryzowanego serwisu
    Anonymous
    Anonymous  
    BackToBack
    Level 11  
    Thunderacer wrote:

Aby nanieść metodą sitodruku musisz mieć maskę do tego procesu, a nie plik. Jak potrafisz wytrawić maskę, to stworzenie pliku też nie powinno stanowić dla Ciebie problemu, aczkolwiek wątpię, aby tworzenie nowej maski było opłacalne. Możesz też zlecić wykonanie renowacji do autoryzowanego serwisu

Nie do końca. Znam osobę, która częściowo zajmuje się sitodrukiem i powiedziała, że jeżeli załatwię jej klisze na napisy z płyty czołowej Radmora to nie będzie problemu, żeby naświetlić na siatce i wykonać je metodą sitodruku. Poniósłbym tylko koszta wyplotowania kliszy - co jest bardziej opłacalne niż wysyłanie płyty do serwisu i płaceniu za to co mógłbym sam wykonać. A do wykonania kliszy potrzebowałbym właśnie pliku z płytą czołową. Sam nie dam rady zrobić, ponieważ jak już wspomniałem mam pościerane napisy.

Paniki wrote:
    A obudowę to odnowi osoba znająca się na drewnie ;)
    Mi odnawiał obudowę wujek pracujący w zakładzie stolarsko-ślusarskim ;)

Właśnie o to mi chodziło :) Dzięki za info.