Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

VW Passat 1.6 AHL 97r. ciężki rozruch zimnego silnika

wytrych121 10 Paź 2011 20:28 3509 6
  • #1 10 Paź 2011 20:28
    wytrych121
    Poziom 21  

    Witam, jak w temacie. Problem polega na tym, że są problemy z uruchomieniem zimnego silnika i nie chodzi tutaj o rozrusznik. VAG nie pokazuje żadnych błędów. Ciśnienie paliwa ok., wtryskiwacze strzykają, iskra konia by powaliła :D, rozrząd ustawiony jak trzeba, ciśnienie w cylindrach w normie. Można kręcić do rozładowania akumulatora i nic. Z PLAKA odpala od "strzała". Pochodzi dosłownie 10 sekund gaszę i odpala normalnie. Ręce opadają. Ciepły silnik pracuje prawidłowo, auto jeździ jak trzeba. Wszystkie parametry silnika prawidłowe. Może miał ktoś podobne doświadczenie? Dodam, że wymieniłem czujnik temperatury silnika, auto ma LPG BRC. Aha i na pewno nie dostaje gazu przy rozruchu, sprawdzałem odłączając zasilenie listwy. Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam.

    0 6
  • #3 10 Paź 2011 20:51
    wytrych121
    Poziom 21  

    Jak odpali to chwilkę kuleje ale po chwili na jałowym pracuje prawidłowo . Jedynie przydusza się przez około minutę po raptownym dodaniu gazu. Zastanawiam się czy przypadkiem wtryski mogą nie lać. Vag pokazuje czas wtrysku 3ms czyli chyba ok.

    0
  • #4 10 Paź 2011 21:35
    manta
    Poziom 39  

    Zakręć zawór na butli, wyjeździj gaz z arterii i sprawdź jak rozruch wygląda z rana.

    0
  • #5 10 Paź 2011 21:45
    wytrych121
    Poziom 21  

    Przecież napisałem, że odłączałem zasilenie LPG od listwy przed rozruchem.

    0
  • #7 30 Paź 2011 17:51
    wytrych121
    Poziom 21  

    Witam wszystkich zainteresowanych. Po wymianie kostki stacyjki problem ustąpił.

    1