Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nokia 6303, rozładowywała baterię, po myciu nie włącza się poprawnie.

tele_sim 11 Oct 2011 20:18 2434 7
  • #1
    tele_sim
    Level 33  
    Witam, Nokia 6303 rozładowywała baterię, postanowiłem wymyć w izopropanolu i po wysuszeniu włącza się do logo Nokii i gaśnie. Wgrywałem soft Hwk, Jaf, Mxkey i phoenix flashuje się prawie poprawnie, ponieważ na koniec nie chcę wskoczyć w local i nie kończy powiedzmy ustawień fabrycznych. ( Soft najnowszy 9.10)
    Ma ktoś jakiś pomysł? Sugestię?
    Pozdrawiam
  • #2
    grubas
    Level 40  
    Układ GAZOO lub do wymiany płyta główna.

    Dodano po 36 [sekundy]:

    Na taką usterkę wymienia się na gwarancji płytę główną.
  • #3
    tele_sim
    Level 33  
    Kurcze ale po myciu? Tak to działał tylko krótko trzymała bateria :) No to jutro wymiana, a powiedz mi czy po wstawieniu Gazoo trzeba jeszcze raz go flashowac?
  • #4
    Pocieszny
    Level 38  
    Spróbuj odlutować wzmacniacz słuchawek (kostka koło złącza USB), on często ma zwarcie po zalaniu.
  • #5
    tele_sim
    Level 33  
    Możesz mi powiedzieć nazwe tego układu? Przez niego może tak telefon świrować?:)
  • #6
    Pocieszny
    Level 38  
    Jak najbardziej może świrować. Zmierz prąd pobierany przez wyłączony telefon. Jeżeli jest większy niż 0 to znaczy, że na 90% jest zwarcie w tym układzie lub jest uszkodzony zasięg.

    Na schemacie jest to N2000. Odlutuj ten układ i zmierz ponownie prąd.
  • #7
    tele_sim
    Level 33  
    Kolego pod zasilaczem, mam niby 0.00A czyli nie ma poboru.
    No cóż spróbuje wywalić ten układ.
    Pozdrawiam

    Wywaliłem układ, nadal to samo. Logo Nokii, gaśnie Lcd klawiatura świeci i wyłącza się cały.
  • #8
    fischer8
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Stary numer :D, przyjrzyj się linii BSI.