Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi A4 B5 Avant nie działa podgrzewanie tylnej szyby i lusterek.

mbryzus 14 Oct 2011 14:01 7285 7
    mbryzus
    Level 14  
    Witam mam problem z podgrzewaniem tylnej szyby i lusterek w moim aucie.
    dobry jest włacznik który ma w sobie przekaźnik .
    bezpieczniki tez wszystkie dobre,łacznie z numerem (26) 30A ktory idzie na podgrzewanie szyby i lusterek.
    Mostkowałem 2 grube przewody od tego włacznika i nie płynie przez nie zaden prąd bo sie nie iskrzy.
    napiecie dochodzi do włacznika bo w jednym grubym kablu jest napiecie 12V .
    z tylu na kablech od szyby tylniej po odłaczniu wtyczek jest napiecie 7V ale po włożeniu wtyków do szyby jest 0v,czyli nie ma żadnego amperażu w tym obwodzie.
    Myśle ze przyczyna tkwi gdzies na połaczniu plusa szyby tylniej i lusterek ktory wychodzii z włącznika.
    czy jest może na tym obwodzie jeszcze jakis przekaźnik a jak jest to gdzie ?
    pozdrawiam i czekam na opinie
    decybel91
    Level 42  
    Odpal silnik i zobacz czy zacznie grzać.
    mbryzus
    Level 14  
    ok jutro sprawdze nawet bez rozbierania klapy tylniej, wepnę amperomierz pod 2 grube kable we wtyczce włącznika i bede wiedział.
    ele5
    Conditionally unlocked
    Tylna szyba---- wiązka w przelotce klapy.
    Lusterka--- uszkodzone "grzałki" wkłady do wymiany.
    mbryzus
    Level 14  
    odpaliłem silnik i dalej jest to samo.
    jezeli chodzo o kabel w odgietce w klapie to watpie bo to gruby kabel a sie przerywają zazwyczaj cienkie ale dla wszytskiego jeszcze sprawdze i dam znać.
    A moze to na jakims przekaźniku który odchodzi od wyłacznika lub na połaczeniu lusterek i szyby tylniej ?
    ele5
    Conditionally unlocked
    Grube też pękają bo są stare i sztywne.
    mbryzus
    Level 14  
    ok dzisiaj zobacze te kabelki i dam znać :)
    mbryzus
    Level 14  
    problem rozwiązany z szybą tylnią . przyczyną była wypięta kostka za tapicarką w bagażniku z lewej strony tuż nad subwooferem.
    a co do lusterek to jeszcze nie sprawdzałem jak nie bedą grzały to prawdopodobie maty grzewcze do wymiany.
    dziekuje za wszyskie odpowiedzi.