Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Modulator TV MT-47 TERRA - brak sygnału zmodulowanego video

17 Paź 2011 20:14 1851 2
  • Poziom 2  
    Witam
    Mam problem z owym modulatorem.
    Za pomocą tego modulatora mam wpuszczony sygnał z rejestratora CCTV w instalację antenową zbudowaną w oparciu o Multiswitch Terra. Przez jakiś czas wszystko ładnie działało - podgląd z kamer i telewizja naziemna bez problemu funkcjonowały jednocześnie.
    Jakiś czas temu podgląd z kamer nagle zniknął. Nie pomogła wymiana modulatora na nowy (taki sam). Po kilku próbach i szukaniu przyczyn, po odłączeniu od modulatora anteny naziemnej pojawił się obraz z rejestratora. Jednak kiedy tylko znowu podłączę antenę obraz znika. Nie pomaga zmiana kanału na którym wpuszczony jest obraz z rejestratora, ani dostrajanie precyzyjne w TV. Nie pomaga także zmiana modulatora na drugi.

    Regulamin, pkt 11:
    W temacie wiadomości należy dokładnie zawrzeć całą istotę wysyłanych informacji.
    W działach serwisowo - naprawczych w tytule należy obowiązkowo podać rodzaj sprzętu, markę i model naprawianego urządzenia jak

    również, w formie skrótowej lub symbolicznej, charakter uszkodzenia (problemu).

    Proszę poprawić.
    [_P_]
  • Pomocny post
    Poziom 20  
    Witam

    Proszę podaj częstotliwości odbieranych za pomocą tej anteny kanałów?
    Podaj poziom jaki masz z tej anteny oraz sposób sumowania.

    Działało i przestało coś musiało się popsuć albo zmienić.

    Prawdopodobnie w twojej okolicy zaczął nadawać jakiś jakiś nowy nadajnik DVB-T, sygnał jest mocniejszy od obecnego i przesterowuje wzmacniacz w MS.
    Lub skutecznie zakłóca modulator (zmień kanał w modulatorze na 69)
  • Poziom 2  
    genek75 pomogła zmiana kanału na inny jednak trzeba było trochę poszukać bo na 69 nie chciało działać.
    Dzięki za podpowiedź.